Peugeot 308: Motorstoring na hoge snelheid

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HN01, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 81

Beste lezers,

Begin deze week ben ik naar Duitsland geweest en heb ik het gaspedaal even flink ingetrapt. Nadat ik het gaspedaal had losgelaten en Nederland weer inreed met een normale snelheid (130 km/u) ging het motormanagement lampje rood branden, het SERVICE lampje branden en kreeg ik de melding: "Storing in motor, laat dit verhelpen".

In de myPeugeot app is er ook een melding af te lezen, nameijk: "Defecte motorbediening: Vermijd het gebruik van uw auto voor tussenkomst van uw PEUGEOT Erkent Reparateur."

Gisteren heeft de dealer de auto uitgelezen en zijn de volgende foutcodes komen naar voren:

P15A0 22 Smeersysteem:
Status: Tijdelijk
Storingsgegevens: Druk hoger dan voorgeschreven

P0014 00 Uitlaatnokkenasverstelling:
Status: Tijdelijk
Storingsgegevens: Samenhang

P0011 00 Inlaatnokkenasverstelling:
Status: Tijdelijk
Storingsgegevens: Blokkering

Nu vraag ik mij af of dit daadwerkelijk een harde storing is, of dat deze storing tijdelijk is geweest doordat de druk tijdelijk wat hoger is geweest in de motor door de hoge snelheid die ik gereden heb.

Kan iemand mij helpen?

Sascha04

Geplaatst door Sascha04 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Je dealer, moet het desbetreffende service melding uitvoeren. Dat is contole van je olie zeef en distributie riem,
Gr jw

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

De storingscodes gaan, zoals Jan Willem ook al aangeeft, inderdaad richting verstopte zeef van de oliepomp en oliekanalen doordat de distributieriem "oplost". Er had bij de dealer ook een lampje moeten gaan branden bij deze storingen!?

j@n-willem (0) PRO, 4 jaar geleden

Je dealer al opgelost? Inmiddels ruim 4 week verder.....

j@n-willem (0) PRO, 4 jaar geleden

Ook Sascha 04 reageert niet meer....

sjdtn (0), 4 jaar geleden

Beste j@n-willem en hans4074,
Ook ik ben zeer benieuwd hoe dit probleem is opgelost.
Tijdens mijn vakantie heb ik een storing gehad bij mijn peugeot 308 1.2 130 pk , motorcode VF3LRHNYHES105497. Bouwjaar 2014 en 84000 km gereden.
Oranje lampje 'service' ging branden en oranje lampje van het symbool 'zelfdiagnosesysteem motor.
Daar ik een caravan moet trekken was ik zeer ongerust. Ik heb op het vakantieadres de motor uit laten lezen bij een peugeotdealer. Zie de foto's van 2 technical service bulletins.

Na het uitlezen was er geen storing meer. Betreffende dealer verwees mij door naar mijn eigen dealer en zei dat ik wel met de caravan naar huis kon rijden.
Thuis ben ik naar peugeotdealer gereden met de technical service bulletins en zij gaven aan, daar er geen permanente storing is, dat ik mij niet ongerust moet maken. Zij gaan met de komende onderhoudsbeurt één en ander verder uitzoeken.....

Mijn vraag is duiden deze storingen op verpulvering van de distributieriem? En moeten nu de daarvoor voorgeschreven werkzaamheden uitgevoerd worden? En dit valt toch onder fabrieksgarantie PSA?

vr gr. sdtn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.