Peugeot 206: Motor slaat alleen aan met gas ingedrukt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: NFZ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 65

Hallo, de titel zegt t al, de motor slaat alleen aan met t gaspedaal een beetje ingedrukt. Na warm rijden bleef de motor gewoon stationair lopen. Ik heb vorige week de distributie riem laten vervangen, heeft in mijn ogen er niet zo veel mee te maken, maar ik ben geen expert;-)
Vlak na t starten een beetje benzinelucht... wat ik dan wel logisch vind. Ik start m altijd zonder gas te geven, maar merkte de laatste tijd dat t niet echt van harte ging, maar vanmorgen starte hij dus niet zonder gas te geven. Is dit een bekend probleem?
Gr. Rick.

Rickvi

Geplaatst door Rickvi (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Wernervs (0), 5 jaar geleden

Was dit al opgelost? Was de koelvloeistoftemperatuurmeter al vervangen? :-)

Rickvi (0), 5 jaar geleden

Hallo, kan dar er überhaupt mee te maken hebben, de temo. meter?
Maar ik ben vergeten aan te geven dat t probleem is opgelost; ik heb de stappenmotor, of nul-last klep( geen idee) schoongemaakt met remmenreiniger, en daarna met wd40 ingespoten. Zag er mijns inziens niet erg vervuild uit, maar t deed de truuk:-)

Wernervs (0), 5 jaar geleden

Goed opgelost.

De kv-sensor is heel vaak degene die roet in het eten gooit tijdens het starten. Dat werkt, heel versimpeld, zo: de temperatuur van de motor wordt gemeten door de koelvloeistoftemperatuurmeter/sensor. Als de sensor zegt dat de motor koud is, dan zal de computer een rijker mengsel inspuiten. Als de sensor zegt dat de motor warm is, wordt het mengsel armer gemaakt.
Als de sensor stuk is, vertelt ie de computer dat de motor warm is, terwijl deze koud is. De computer zorgt dan netjes voor een arm mengsel, waar de motor maar moeizaam mee kan starten. Je kunt hier nog marginaal wat voor bij zorgen door je gaspedaal in te trappen tijdens starten.

Maar ja, als de gasklep niet goed werkt, kan er ook niet goed gemengd worden... en krijg je hetzelfde! Top!

Rickvi (0), 5 jaar geleden

Tnx, nu begrijp ik die eerdere opmerking van de temp. meter!
Gr, en bedankt! Rick.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.