Peugeot 206: Alle dashboard storings lampjes branden, zelfs bij uitschakelen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Gaat hierbij om een 206 met een 1.6 16v uit 2002, klachtomschrijving:

Bij het op contact zetten gaan alle storingslampjes aan (ABS, Motorstoring, tank-reserve indicatie etc.) tevens knippert er STOP in het display.
Auto is vervolgens wél te starten en slaat gewoon aan, draait gewoon mooi rond. enige wat op dat moment niet functioneert:

* Radio doet niks en bijbehorend display boven in het dashboard functioneerd niet
* alle tellers (brandstof/toerental/snelheid) werken niet en blijven op 0 staan
* bovengenoemde storingslampjes blijven aan, kilometerstand wordt niet getoond en stop blijft knipperen.

opvallend:
bij het uitzetten van de motor en zelfs contact uitschakelen + sleutel uit contact blijft het instrumentenpaneel alle storingen + STOP aangeven, en blijft het paneel van de ventilatie aan. op dit moment trek ik de accupool los om leegtrekken van de accu te voorkomen.

al gedaan:
* alle zekeringen gecheckt
* BSI gecheckt op slechte contacten etc.
* rechtstreekse massa vanuit accu naar chassis/motor/dashboard gebracht
* uitlezen met AUTEL AL619 niet mogelijk

kan iemand een indicatie geven waar te beginnen?

rjf

Geplaatst door rjf (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Zo uit je omschrijving op te maken betreft het een originele radio i.v.m. je opmerking over het bijbehorende display? Heb je de radio al eens losgekoppeld? Is er onlangs iets bijgeplaatst op het elektronische circuit? Valt er geen enkel elektronisch component uit te lezen? Plaats in ieder geval eens het chassisnummer.

TrafficBandit (0), 5 jaar geleden

Dashboard en display krijgen hun info via het CAN netwerk. Waarschijnlijk ligt dat er uit omdat er iets verkeerd aangesloten is of kortsluiting maakt. (beschadigde kabel bijv.)

Inderdaad beginnen te zoeken bij elektrische componenten die recent zijn bijgeplaatst. Aftermarket radio? Trekhaak stekker ? etc. Verder controleren of bekabeling geen beschadigingen heeft die bijv kortsluiting kunnen geven op de canbus lijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.