Peugeot 206: Schakelstangetje vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hoi,

Vandaag wilde ik het kunststof schakelstangetje vervangen van mijn 206, alleen blijft het ijzeren busje op het kogeltje achter nadat ik het oude stangetje verwijderd heb, iemand een idee hoe ik die van het kogeltje af krijg? Heb het al met een grote schroevendraaier geprobeerd, zonder succes

depeugeot206

Geplaatst door depeugeot206 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Met een tang er achter er af wippen .

depeugeot206 (0), 4 jaar geleden

Bedoel je een tang erop zetten en trekken of bedoel je een andere manier?

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Nee op het kogeltje zit nu het busje van de oude stang , zit hier trouwens geen borg pennetje door zit ik me net te bedenken , de tang om het asje zetten onder het oude busje en dan de tang zijwaarts omhoog kantelen.

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Zit geen borgpennetje o.i.d. Het is gewoon een klik systeem. Probeer het eens door bijvoorbeeld een platte, niet te dikke steeksleutel 14 of 15 tussen restant van het stangetje en kogelgewricht te schuiven en dan de steeksleutel gebruiken als hefboompje om het achtergebleven deel eraf te wippen. Een kromme punttang lukt ook.

depeugeot206 (0), 4 jaar geleden

Dankjewel ik ga beide tips straks uitproberen, en kijken of er niet een manier is om er beter bij te kunnen, ik heb namelijk geen brug, kan er alleen onder kruipen😉

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Als het stukje nog aan versnellingsbak zijde zit, kun je het bovenlangs proberen door eerst luchtinlaat gedeelte/ luchtfilter huis en slang te verwijderen.

depeugeot206 (0), 4 jaar geleden

Dankjewel allemaal, het is me uiteindelijk gelukt met een steeksleutel, ik heb ook een manier gevonden om er zonder brug toch makkelijk bij te kunnen, namelijk: wiel linksvoor eraf halen opkrikken en even een steun eronder en ik kon er zo via de wielkast bij. Dank u wel, heeft er iemand ook nog verstand van panorama schuifdakjes, heb de auto namelijk pas gekocht en het dakraam is gesloten maar gaat ook niet open.

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

We kunnen een poging doen om te helpen met het glazen dak, maar maak dan even een nieuw topic aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum