Peugeot 207 CC: Mechanisch dak defect

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Ik heb een probleem met mijn mechanische dak. Na uitlezen geeft hij storing F89A, interne storing klep hydr. regelorgaan of bedieningscircuit. Bedrading controleren tussen regelorgaan en ebe. Dit klinkt voor mij als abracadabra, waar zoek ik dit in mijn auto?
Ik hoop dat iemand me verder kan helpen?
Grt Miek

Miekje

Geplaatst door Miekje (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Wat doet het dak wél bij bediening? Helemaal geen respons of gedeeltelijk? Waarmee is het systeem uitgelezen? Dealer apparatuur? Plaats in ieder geval eens de laatste 8 posities/cijfers van het chassisnummer. Hiermee kan er gerichter gezocht worden door de Peugeot-mensen.

Miekje (0), 4 jaar geleden

Ik hoor alleen een zoemend geluid uit de kofferbak en krijg daarna de melding moter mechanisch dak defect. Dat is ook de reden dat ik hem bij de dealer heb laten uitlezen.

Henry2910 (0), 4 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad en hier gepost: https://www.problemcar.nl/nl/particulier...
Helaas is het topic gesloten en kan ik de oplossing daar niet meer posten. Het eerste dat je moet checken is de massa aansluiting links in de koffer aan de carrosserie. Deze goed schoonmaken en weer goed vastdraaien. Dit schijnt vaak de oorzaak te zijn, maar was het bij mij niet.
Het daksysteem heeft veel micro-schakelaars en als die niet goed bediend worden dan krijg je ook die fout. Die schakelaar "kijken" of bepaalde delen van het dak op de juiste tijd op de juiste plaats staan. Is dit niet zo, dan krijg je de foutmelding als hierboven. Bij mij was het één van de micro-schakelaars in de koffer. In de koffer zit een balk die hoort te bewegen en hier zitten schakelaars op. Ik heb het plaatje met schakelaars losgehaald en weer terug gezet en toen werkte alles weer. De plaats van die schakelaars is blijkbaar erg kritisch. Ik zal proberen een foto van het plaatje te uploaden, dan heb je een idee waar het zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.