Peugeot PARTNER 120 L1 1.6HDIF 66KW - 2PL: groot onderhoud met pollenfilterprobleem

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 68

Heb zonet "groot onderhoud" uitgevoerd op mijn zoon zijn Peugeot partner Tepee. diesel 68kw, bouwjaar 2014. Ik slaag er niet in de zg. pollenfilter (interieurfilter) te vervangen. Dat zijn 2 kartonnen filterelementen die moeten geplaatst worden ergens onder het handschoenkastje. Daar onderaan zit nl.een paneeltje, met 3 kunststoffen klik-pennetjes en2 verende weerhaakjes....Ik maak dat alles los waardoor dat paneeltje helemaal los komt te zitten en toch krijg ik dat paneel, waarachter die filters zich zouden bevinden, niet verwijderd. Weet er iemand waar ik fout zit?

peugeotfan

Geplaatst door peugeotfan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Als je de onderste paneel helemaal verwijderd hebt, zie je links (vanaf passagierskant) in het kachelhuis een rechthoekig, verticaal plaatje van ca 3 bij 15 cm. met aan de onderkant een trek-lipje. Trek aan het lipje en het rechthoekige plaatje komt los. Daarachter zitten de 2 interieur filters. Het kan zijn dat het klemmetje van het plaatje afgebroken is en dat ze er iets van een schroefje ingeprutst hebben, dus diep door de knietjes en even kijken. Zorg dat beide oude filters eruit gehaald worden en plaats de nieuwe filters correct terug. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat er een filter dusdanig scheef of opgevouwen in het kachelhuis komt te zitten dat het filter de werking van de warm/koud draaiknop (kachelklep) blokkeert.

peugeotfan (0), 4 jaar geleden

Bedankt Hans voor uw belangstelling. We spreken over een paneel van +/_ 40cm bij15cm onder het handschoenkastje. Het punt is echter dat ik dat onderste paneeltje er NIET onderuit krijg!!! Er zitten 3plastiek tapjes. Die verwijder ik. Dan moet je nog met de vingers (één linksen één rechts) 2 kleine klipjes beroeren en zou dat paneel loskomen. Maar dit blijft hardnekkig hangen. Je kan trekken en wringen totdat het 3cm loskomt op risiko van breken! Maar dat verdomde paneel komt niet geheel los. ergens centraal is het alsof er nog iets helemaal geklemd zit. Onbegrijpelijk. Ik heb daar een kwartier aan zitten wrikken en trekken en heb het uiteindelijk opgegeven. Graag nog even een reactie a.u.b.
Werner

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Aha.....dat onderste paneel krijg je al niet los. Volgens mij zit er net iets naast het midden nog een soort klem constructie, maar dit zit niet dramatisch vast en er valt vanaf de buitenzijde ook niet bij te komen. Gewoon een ruk en bij terug plaatsen even een klap met de vuist er tegen. Ik kan op afstand niet bekijken of het toevallig anders/ niet origineel vast gezet is.

peugeotfan (0), 4 jaar geleden

Bedankt. De auto is hier nu niet meer maar zal dit morgen uitproberen. Mischien is een flinke ruk aan dat ding nodig! (Op risiko van breken?)
Morgenavond bericht ik terug.
Dank je Hans!

peugeotfan (0), 4 jaar geleden

Probleem opgelost! Dat onderste paneel heeft inderdaad in een diepe rechthoekige holte 2 hardnekkige weerhaken die je niet ziet zitten,noch kunt openen o.i.d. Met een grote ruk eraan komt het uiteindelijk los. De rest was kinderspel.
Met dank aan Hans!

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Mooi dat het gelukt is en bedankt voor het plaatsen van het eindresultaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.