Peugeot 607: JBL Speakers hoedenplank aansluiten

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 4HX, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 98

Hoi!

In mijn 607 zijn de hoedenplank speakergaten leeg. Nu wil ik daar toch graag de JBL speakers in plaatsen. Het geluid is toch wat lafjes zonder die extra bas. De speakers heb ik inmiddels op de kop getikt. In de deuren heb ik ook al gezien dat hier de JBL speakers in ztten.
Zover ik kan ontdekken is er door de fabriek geen bekabeling voor gelegd en geen versterker aanwezig. Is de versterker wel echt nodig of kan ik gewoon de speakerdraden achter de radio aftappen en via de dorpels naar achter leiden naar de speakers?

rolfpeugeot

Geplaatst door rolfpeugeot (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Wat denk jezelf,gewoon kabels er naar toe brengen.
Ferry

rolfpeugeot (0), 4 jaar geleden

Het gaat mij erom dat het wellicht een reden had dat er een versterker (9631041580) tussen zit in veel 607's.

harry4203 (415) PRO, 4 jaar geleden

dit is een volledig ander systeem met een andere radio die anders geconfigureerd is en met versterker idd. alleen die speakers monteren is een zinloze aktie m.i.

rolfpeugeot (0), 4 jaar geleden

Was ik al bang voor. Heb wel een soort versterker gevonden achter het dashboardkastje maar daar zit ook de autotelefoon op lijkt het.

Heb nu een rt3-n3-11 radio

Zou ik de speakers wel kunnen aansluiten met een externe versterker?

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Is het niet verstandig om al topics bij elkaar te plaatsen.Naar mijn mening zit er wel verband tussen.Overigens op YOU Tube kan je heel wat vinden.

rolfpeugeot (0), 4 jaar geleden

Ferdinand, zijn op zichzelf staande problemen. Youtube staat inderdaad vol met van alles, maar over 607 helaas wat minder. Helaas ook niet dit "probleem".

rolfpeugeot (0), 4 jaar geleden

Ik heb inmiddels het wiring schema van de auto gevonden en ben eruit. Als je geen versterker in de kofferbak hebt dan zijn de speakers en tweeters direct parallel aangesloten op de radio.
De enige mogelijkheid om de speakers in de hoedenplank aan te sluiten is of om ze ook parallel aan de sluiten aan de achterspeakerdraden van de radio of ze serieel aan te sluiten om de ohms te behouden.

Hans4040 (300) PRO, 4 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.