Peugeot 206: Sleutel met transponder laten maken zonder originele sleutel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Ik heb als project vorig jaar een 206CC 2.0 van de sloop gered welke nu na restauratie en volle RDW herkeuring weer op de weg is.

Enige probleem wat ik ermee heb is dat er maar 1 sleutel bij is en deze sleutel normaliter degene is met de afstandsbediening van de vergrendeling echter is de sleutel zelf leeg. Er zit geen PCB in en geen knopjes. De auto ontgrendeld in de deuren goed en start en rijd ook prima met deze sleutel dus er zal.toch of ergens een transponder in zitten of het is een model zonder startonderbreker of die is uitgeschakeld.

Nu wil ik sowieso een reserve laten maken en ik wil eigenlijk de CV op afstand werkend hebben.

Ik heb dus geen chip die gekopieerd kan worden of wat dan ook en ondanks dat alle boekjes erbij zijn mist de pas met de sleutel code wel.

Is het nog mogelijk b.v. via de dealer of een sleutelmaker om een volledig nieuwe sleutel met afstandsbediening te laten maken als ik dus de code en de originele PCB / chip niet bezit?

imprezzion

Geplaatst door imprezzion (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 4 jaar geleden

Haal de kappen rond de stuurkolom eens weg achter het stuurwiel. Waarschijnlijk hebben ze daar het kleine zwarte koolstof blokje met een plakbandje o.i.d. geplakt t.h.v. de antenne rond het contactslot, anders kan het bijna niet......tenzij je niet goed in de sleutelbehuizing hebt gekeken?
Je kan bij de dealer een sleutel op VIN (chassisnummer) bestellen, maar mocht blijken dat er inderdaad geprutst is met het systeem, dan is de vraag of een sleutel op chassisnummer wel gaat passen. Ook een code kan opgevraagd worden.......als alles nog is zoals af fabriek.

Erik2804 (0), 4 jaar geleden

Een transponder is specifiek per sleutel.
De sleutel wordt altijd aangemeld in de computer van de auto.
De transponder kun je niet "op maat" bestellen.
Zo ver ik weet.... (misschien ga ik hier iets leren)

De transponder zal bij vervanging/uitbreiding altijd ingelezen moeten worden in de computer.
Open de sleutel eens en zoek naar de transponder, een klein blokje in de afmetingen ±3x5mm. Of de truc zoals Hans beschreef is toegepast....

Peugeot heeft de security-code voor het inleren van een nieuwe sleutel op basis van VIN.
Je zou kunnen testen (laten testen) of de security-code correct is voor het inleren van een nieuwe sleutel. Als t werkt dan pas kosten maken voor een andere sleutel met afstandsbediening.

imprezzion (0), 4 jaar geleden

Ik heb inmiddels de transponder gevonden aan de binnenkant van de stuurkappen met de welbekende duct tape. Het houdertje en de behuizing van de sleutel is zodanig gaar dat hij daar niet lekker in bleef zitten. Drupje siliconenkit fixed dat tijdelijk en hij start en opent met de transponder in de sleutel ook prima.

Alleen mist inderdaad wel het volledige PCB en dergelijke van de CV afstandsbediening.

Als ik een (reserve) sleutel bij kan laten maken bij b.v. de dealer met een werkende afstandsbediening nu zou dat ideaal zijn.

Ik heb dus de transponder en de sleutel zelf + chassisnummer alleen niet meer de afstandsbediening PCB of de code hiervan.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Ga eens naar een echte sleutelkoning .Die kunnen heel veel.Daarbij is de prijs een andere dan bij de dealer.Bij de dealer moet je uit gaan van ongeveer 175 euro.
Ferry

ferdinand (60), 4 jaar geleden

En naar de sloop gebracht.
ferry

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.