Peugeot 207: Electronisch

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFU, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 65

Een aantal maanden geeft mijn auto een piep signaal. Vaak in combinatie met richting aangeven naar rechts. Totdat op gegeven moment de richting aanwijzer rechts voor het af en toe niet deed. Linker knipperlicht vervangen. Gin een weekje goed. Het signaal kwam terug. Soms 1 piep, soms 2 en af en toe 3. Ondertussen ging ook het rechter dimlicht kuren te krijgen. Hij viel uit. Als ik morrelde aan de stekker deed hij het even weer. Uiteindelijk stekker vervangen inv oxidatie. De piepjes blijven. In series van 1,2,3 of 4. Af en toe ook 3 hele korte piepjes. Knipperlicht rechts knippert vaak heel snel, alsof er een lampje stuk is. Trap ik op de rem dan knippert hij weer normaal. Alle lampen rechts zijn inmiddels vervangen. Iemand enig idee? Ik word gek van het gepiep. Erg frustrerend als de auto continue signalen afgeeft zonder te weten waarvoor.

IngeB

Geplaatst door IngeB (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 4 jaar geleden

Controleer de massa stekker op de achterlichten groen/gele draad massa probleem. Denk ik zo

IngeB (0), 4 jaar geleden

Dank je voor de reactie. Morgen wordt de bedrading doorgemeten.

IngeB (0), 4 jaar geleden

Vandaag is geconstateerd dat er met de stekker/bedrading van de verlichting rechts achter niets aan de hand was. Remstekker gaf wel een foutmelding bij het uitlezen. Deze is vervangen. Het probleem is hierdoor echter niet opgelost. Op weg naar huis (zo'n 2,5 á 3 km) 15 tot20 piepjes in series van 3 gehad. Moest 3 keer rechtsaf slaan waarvan 2x de richting aanwijzer versneld knipperde.

j@n-willem (0) PRO, 4 jaar geleden

Er mee terug gaan immers niet opgelost. Of je vraag tekens zetten bij je garage.....
Zit er een trekhaak onder? Zo ja, de stekkerdoos controle op vocht/oxidatie.

IngeB (0), 4 jaar geleden

Garagehouder heeft geen proefrit kunnen maken omdat hij alleen op de zaak was. Vandaar dat het hij niet wist dat het probleem niet opgelost was. Heb hem bij thuiskomst meteen weer gebeld en hij stelde voor terug te komen. Dinsdag ga ik terug. En ja, er zit een stekkerdoos achter. Trekhaak ligt gedemonteerd in de kofferbak. Dinsdag ga ik samen met de garagehouder rijden zodat hij hoort wanneer en hoe vaak hij piept. Heb het idee dat het met droger weer wat minder is.

j@n-willem (0) PRO, 4 jaar geleden

Dan zit het toch in je stekker doos van de trekhaak denk ik zó, maar we wachten dinsdag af.

IngeB (0), 4 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Garagehouder kreeg geen foutmeldingen bij het uitlezen. Heeft de stekkerdoos v!/d trekhask ontkoppeld. Die bleek ook niet de oorzaak te zijn. Hij heeft tel. contact gehad met de Peugeot dealer. Zij vertelden hem dat hij 95% kon uitlezen. De overige 5% kan alleen een dealer uitlezen. Dus, op naar de dealer. Bij uitlezing gaf hij veel en alleen foutmeldingen op verlichting. Het bleek dat de massa draden van de achterkant verbrand waren. Deze zijn vervangen samen met 2 slechte ligt lampjes. Resultaat : geen pieptonen meer en een richtingaanwijzer die gewoon knippert en niet versneld. Nu hopen dat het niet terug komt.

j@n-willem (0) PRO, 4 jaar geleden

Wel apart dát men eerst had gekeken en er niets aan de hand was........Ik had nog gezegd de massa draden van de achterlichten controle erop. Maar goéd dat het is opgelost.
Veel plezier ermee,
Gr jw

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.