Peugeot 206: Versnellingsbakolie bij vullen/vervangen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: NFZ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 65

Hallo,

Ik heb al een tijdje last van wat lichte olie lekkage bij de rechterkant van de versnellingsbak, daar waar de aandrijfas in de bak gaat.
Wie kan mij vertellen hoe ik de oude olie aftap, en/of evt nieuwe olie bijvul.
Ik heb even gauw gekeken onder de motorkap, en ik denk dat ik een stuk van de luchtinlaat moet weghalen voordat ik er überhaupt bij kan.
Wie kan mij een beetje op weg helpen?

Gr. Rick.

Rickvi

Geplaatst door Rickvi (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Of hoog opkrikken,pootje eronder en dan naar de bak kijken.Daar zit een aftapplug en een vulplug. Van boven af zie je niet veel en kom je er niet bij.Dus even er onder kruipen.
Op You tube zal je zeker een filmpje vinden.
Ferry

STIP911 (10) PRO, 4 jaar geleden

of vullen via de beluchting circa 2 liter en dan de niveau stop eruit draaien. werkt prima.

Rickvi (0), 4 jaar geleden

Allemaal bedankt, hier kan ik wel mee, kon eigenlijk niet zoveel vinden op de interwebs, specifiek voor mijn auto dan. Terwijl ik me aardig kan redden....
Ik ga hier even mee aan de gang dit weekend, ik laat t wel weten.

Fijn weekend alvast.
Gr. Rick.

Rickvi (0), 4 jaar geleden

Ok, ik heb volgens mij de vulplug wel gevonden, is een vrij grote 'moer' qua diameter, die op n bepaalde hoogte zit op de bak, maar ik kan verder niets vinden wat op een aftapplug lijkt. Ik bedoel geen afwijkend uitziende 'moer'.
Ik kan er eigenlijk ook niks vinden op internet over mijn auto.
Kan ik zomaar bijvullen, via die vulplug bedoel ik?
Ik hoef niet per se te vervangen?
Gr. Rick.

voyager (0), 4 jaar geleden

Aftap plug vindt u aan onderzijde bak. echter, zou ik meteen erna de pakking van aandrijfas vervangen alvorens nieuwe olie bijvullen. Vulplug is vaak ergens ter hoogte van aandrijfas aan de linkerzijde bak.
Anders is nieuwe olie weer snel uit de bak.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Voyager ,
Ik denk niet,dat iemand die vraagt hoe moet ik olie bij vullen in staat is een keerring aan de bak te vervangen.De vraag nu is ,hoe erg lekt hij.Als er alleen maar een druppeltje aanhangt,kan je volstaan om het gewoon in de gaten te houden en eens in de zoveel tijd iets bijvullen.Als het erger is en er plasjes op straat liggen,dan is het wellicht verstandig om iemand erbij te halen of in de garage te laten maken.Overigens is dan de vraag hoe te verversen ook niet meer relevant.Dat doet de garage dan wel.
Ferry

Rickvi (0), 4 jaar geleden

@ferdinand Ik weet wel hoe ik olie moet bijvullen, of vervangen, Die kennis heb ik, ik heb alleen geen kennis van waar de aftapplug zit, want die kan ik simpelweg niet vinden ;-). Ik kan geen specifieke informatie vinden over mijn auto. De bak 'zweet' zeg maar, het is niet zo dat er plasjes olie onder liggen. Het is vooral de hoeveelheid werk waar ik tegenop zie, als ik besluit de keerring te vervangen.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Ik heb het ook niet over olie al of niet verversen.Ik had het over de keerring vervangen.Als je dat nog nooit hebt gedaan,is dat toch wel klusje, en daar zette ik vraagtekens bij. Overigens als hij alleen maar zweet,hoef je de keerring niet te vervangen.Succes.
Ferry

voyager (0), 4 jaar geleden

Ferry, dat had ik al lang begrepen. Toch heb ik het aangehaald.
Mogelijk zou de klus dan te groot worden zodat Rickvi besluit naar een garage te gaan en aldaar zijn probleem verhelpt.
Wat niet helemaal duidelijk was is hoe groot het lek is.
NU er uitgelegd werd dat het maar om " zweten" gaat, vervalt mijn verhaal over keerring.
Rickvi, een vulpug zou of een inbus(al dan niet viekant) of een (voor sleutel 19) bout kunnen zijn, links aan de bak.
Soms zijn vulpluggen zelfs aan de voorzijde bak gemonteerd.
En de vraag hoe is altijd relevant, al dan niet allen om te weten waar het zich bevindt.

Rickvi (0), 4 jaar geleden

Gmiddag!
Vanmorgen 2 liter versnellingsbak olie gekocht, en op naar de Brezan voor zo'n sleutel om de aftapplug en de vulplug los en weer vast te draaien. Die hadden ze niet, maar een man daar die ook wat wilde kopen, vroeg aan me wat voor auto. Hij wilde zijn sleutel wel uitlenen. Ook wist hij me te vertellen dat de makkelijkste manier om achteraf weer te vullen, het luchtfilterhuis naast de accu demonteren, en dan bovenop de bak vind je dan een pijpje, met een dekseltje erop. Ik heb foto's geupload, en het is dus gelukt. Bedankt allemaal voor de adviezen en how to's.
Gr. Rick.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Hoe weet je nu of er genoeg olie in zit.Bij de vulplug aan de zijkant is het zo als er olie uitstroomt is de bak op peil.
Ferry

Rickvi (0), 4 jaar geleden

Hoi Ferry,

Ik heb een tijdje geleden een tabel gevonden ergens ( zal m eens opzoeken en plaatsten), en zodoende wist ik dat het 1,9Liter bedraagt. de vulplug zit op zo'n lastig te bereiken plek ( helemaal op de zijkant( links) dat ik met geen fatsoen daar kon vullen. Anders had ik mijns inziens het linkervoorwiel moeten verwijderen, en misschien ook wel de wielkast beschermer.

Gr. Rick.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum