Peugeot 309 1.4i Profil: Schiet uit de tweede en vierde versnelling

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Ik rij deze Peugeot (140.000 op de teller) sinds oktober naar tevredenheid. Maar sinds een maand of 2 schiet de versnellingspook vanzelf uit de tweede versnelling. Dit gebeurt keer op keer als ik laag in de toeren over een hobbelige weg rijd. Bij het optrekken en op een egale weg komt het probleem nauwelijks voor.

Het begon met af en toe, maar nu moet ik de pook standaard vasthouden als hij in z'n 2 staat. Het probleem komt af en toe ook voor in de vierde versnelling. Bij de andere versnellingen zijn er geen problemen. De auto rijdt en schakelt verder prima. Volgens mij heeft het niets met de koppelingsplaten te maken want de auto trekt probleemloos op.

Weet iemand wat dit kan zijn en of ik rekening mee moet gaan houden dat het probleem zoveel erger wordt zodat die auto de deur uit moet? Ik ben bang dat mijn versnellingsbak er op een dag onderuit pleurt...

Alvast bedankt voor jullie reacties

Populier

Geplaatst door Populier (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Rubberbusje in de lange schakelstang zit vastgeroest op het scharnierpunt.

Populier (0), 19 jaar geleden

Dat komt er overtuigend uit :-)
Dit lijkt qua reparatiekosten nogal mee te vallen als ik het zo lees. Ik ben benieuwd. Bedankt in elk geval Jansen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.