Peugeot 406: Rijden op Gas en benzine tegelijkertijd ?

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Mijn vrouw heeft een 406 gekocht model 2001. AG gasinstallatie ingebouwd, 200000 ton op de teller en hij rijdt geweldig.

Nu komt zij vandaag met de opmerking dat de auto benzine verbruikt terwijl zij op gas rijdt. Erm...kan dit wel ?

Wat verdacht is is dat de auto een 35 litertank heeft (onderbouw) en daar rijdt ze gemiddeld 500 km mee.

HEt lijkt er op dat het relais wat de verstuivers onderbreekt niet afvalt wanneer er op gas gereden wordt?

MEt vriendelijke groet !

Frank

Knarf6329

Geplaatst door Knarf6329 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Raakt de benzinetank ook werkelijk leeg zodat je weer moet tanken of is het alleen de meter die terugloopt ? Kijk en eens even aan, waarschijnlijk, als je tank niet te leeg is, zal je benzinemeter na een aantal keren starten weer terugspringen. Wat de meter aangeeft is n.l. berekend door de computer en deze snapt even niet dat de motor op LPG loopt en zal daardoor evengoed benzineverbruik registreren. 35 liter en 500 km is wel echt zuinig, dat blijft wel een beetje verdacht.

RAH (0), 18 jaar geleden

Het is voor een auto op LPG normaal dat bij het starten de auto even op benzine loopt. Daarna wordt automatische overgeschakeld op LPG. Bij mijn LPG installatie (vialle LPi) staat in het instructieboekje dat er ongeveer 1 liter benzine wordt verbruikt per 200 gereden kilometers. Ik kan me zo voorstellen dat als je vrouw dagelijks 10 km rijdt (5 heen en 5 terug) dat de auto de eerste 3 km op benzine rijdt, daarna overschakeld en de laatste 2 km op LPG.

Bij een normale tot rustige rijstijl zou je tussen de 1 op 9 tot 1 op 11 moeten halen. 1 op 14,3 is wel erg gunstig (als het alleen op LPG zou zijn).

Knarf6329 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reakties.

Zij rijd dagelijks minimaal 180 kilometer(Meteen vialle LPi, foutje). Het is vooralsnog alleen de meter die terugloopt. Het is misschien verstandig om de tank eens helemaal vol te gooien en te kijken wat het verbruik absoluut is (zonder dus naar de meter te kijken)

De computer schakelt overigens zeer snel (paar minuten) over op gas dus het verbruik van 1 liter op 200 kilometer klinkt helemaal niet gek.

Mijn 406 met AG installatie doet er bijna 10 minuten snelweg over om om te schakelen.

Mijn 406 rijdt ik 550 km op 56 liter gas, en dat is precies 1 op 10.

We gaan het in de gaten houden, ik ga volgende week met haar auto op vakantie.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk met 180 km per dag zal je geen 1 liter op 200 km halen w.b.t. de benzine.
Als jouw 406 er 10 minuten over doet zou ik het even na laten kijken of de koelvloeistof temperatuur goed doorgegen word aan de gascomputer die bepaalt uiteindelijk wanneer er overgeschakeld wordt. Gasspecialist kan dit uitlezen, natuurlijk wel bij een start met een koude motor.

voland11843 (0), 18 jaar geleden

map sensor lijkt me stuk

Knarf6329 (0), 18 jaar geleden

Ik ben weer terug van vakantie :)

Wat blijkt (inderdaad): de benzinemeter geeft niet de exacte stand van het benzineniveau van de tank weer!. De computer meet de stand van de benzine na tanken en geeft daarna alleen de berekende overgebleven hoeveelheid benzine weer. Das best vreemd, na 400km te hebben "ge-gast" (benzine meter geeft aan tank half leeg) blijkt aan de pomp dat de benzinetank nog helemaal vol is.

Op zich geen probleem, maar je moet het even weten :)

GRoet !

Frank

www.hadecom.nl (0), 18 jaar geleden

Wellicht geeft de meter op het moment dat je op gas rijdt gewoon de inhoud van de gastank aan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.