Peugeot 806 SR 1.9 DT: aanjager verwarming

Bouwjaar: 1995

De aanjager van de verwarming/ventilatie is een beetje eigenwijs op het moment. Soms doet ie het, maar vaak doet ie het niet. De zekering is goed. Waar zit deze aanjager en hoe kom ik hier bij, zodat ik aansluitingen kan controleren en eventueel een nieuwe draad kan leggen.

Tukkerrik

Geplaatst door Tukkerrik (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 806? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

onder het stuur zit een relais op een steun wat de stroom verzorgt naar de ventilator die geeft weleens problemen de aansluitingen branden weleens in contoleer die eerst maar, dit relais slaat alleen in met draaiende motor.

d.sandee (0), 20 jaar geleden

Het kan ook in de regelschuif op je dashboard zitten.

Dit is een regelbare weerstand.

Even schoonmaken en contactspray erop en hij kan het weer doen.

Je kan het eventueel cotroleren door op het schuifje te drukken hij kan dan al reageren.

Tukkerrik (0), 20 jaar geleden

Ik heb de ventilator onder het dashboard losgehaald, schoongemaakt en getest. Er bleek een beetje speling op de as te zitten (in de lengterichting), waardoor waarschijnlijk de koolborstels slecht/geen contact meer maakten. De koolborstelhouders heb ik iets bijgebogen en hij doet het weer.



Bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 806 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum