Peugeot 206: Peugeot 206 2.0 HDi Storing uitlaatgas

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Turbo

Hoi allemaal,

Reed gisteren lekker op de snelweg, niets aan de hand, tot de auto inene een keer inhield. Het was net of ik met mn achterbanden door een kuil heenging. Daarna was het even weg.

Toen begon de auto inene als een gek gas te geven, van de 120 naar de 145, kon nog wel remmen. Dus ik ben naar de vluchtstrook gereden met mn alarmlichten aan en heb de motor uitgezet. Toen ik hem daarna startte bleef het motorlampje brandde en kreeg ik in mn boordcomputer te zien: STORING UITLAATGAS.

Ik ben met 50 km/u naar huis gereden, hij startte gewoon, kon gewoon gas geven en remmen, alleen houdt ie dus af en toe in, of geeft hij inene gas bij.

Toen ik hem vanochtend startte, was het motorlampje uit, en heb ik een uur lang gereden, en geen enkel probleem ermee gehad.

Wie o wie weet wat dit kan zijn?

2062001

Geplaatst door 2062001 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

Uit laten lezen, ik denk dat het elektronische gaspedaal een storing geeft.

2062001 (0), 16 jaar geleden

Ja dat heb ik al laten doen en hij gaf aan: 0220 onbekende storing.

Dus ze hebben geen idee.

Niemand?

wooley (0), 16 jaar geleden

P0220 Throttle/Petal Position Sensor/Switch B Circuit Malfunction
succes

2062001 (0), 16 jaar geleden

Vandaag weer gebeurt, nu gaf ie gas bij tot de 135 en als ik mn gas losliet bleef ie gewoon 135 rijden.

Daarna viel alles uit op de snelweg, sloeg gewoon af en startte hij niet meer. Erg leuk om 12 uur snachts op een onverlichte snelweg zonder vangrail etc. Gelukkig kwamen mn ouders naar me toe, want echt lekker voelde ik me niet daar.

Anwb gebeld, binnen 40 minuten waten ze er, best snel nog. Daarna proberen te starten, hij deed het, ANWB meegereden naar parkeerplaats in Lelystad, storing uitgelezen: Storing in het brandstofsysteem/EGR klep.

Daarna reed ie normaal, maar nog geen 10 min later en nog geen 10 km verder viel weer alles uit, acculampje branden, handremlampje branden maar het motorlampje NIET. Weer 5 minuten gewacht, proberen te starten, jaaa hoor, deed het weer. Weer rijden, 5 minuten later, weer uit. Niets meer. 15 minuten gewacht, jaaa hoor, en zo ben ik dus thuisgekomen.

3,5 uur gereden over 90 kilometer, echt NIET leuk dus, was 23:00 uur vrij, en nu pas thuis -_-

Morgen naar de Peugeot Dealer dan maar, alles laten nakijken etc etc. De Bovag garage hier zei 4 dagen geleden al dat het de EGR klep was, en de ANWB dus ook, dus dat maar even aankaarten bij de dealer morgen.

sel (0), 16 jaar geleden

En is er nog wat uitgekomen bij de peugeot dealer? probleem opgelost??

2062001 (0), 4 jaar geleden

Dit probleem is nooit opgelost. De auto is teruggebracht naar de verkoper en ik heb mijn geld teruggehad. Later werd ik nog teruggebeld door de peugeotdealer. Ze hadden mogelijk de oplossing. Dit was de achteraf ingebouwde parrot carkit volgens hen. Deze gaf fouten in de ecu waardoor alles ontregeld werd.

Geen idee of dat het uiteindelijk was. Ik heb toen een 206 1.6 16v gekocht. Deze heb ik 11 jaar gehad zonder ook maar enige problemen gehad te hebben buiten het normale onderhoud. Deze is afgelopen september verkocht en we hebben daarvoor een 207 RC teruggekocht.

2062001 (0), 4 jaar geleden

Zie afloop hierboven... na heeel veel jaar, excuus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.