Pontiac Sunbird: Pontiac Sunbird 3.8 V6 automaat geen aandrijving in drive

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.8V6 automaat

Hallo,

Ik zit met een groot probleem, ik heb een Pontiac Sunbird 3.8 liter V6 automaat en deze heeft sinds kort geen aandrijving meer in de drive, 1, 2 en 3de versnelling. Dit begon met doorschieten uit de versnelling (hogere toeren) tot aan bijna geen aandrijving meer. Als de auto stationair draait en de auto staat in de drive dan is er nog net genoeg aandrijving om de auto te laten rollen. In de R achteruit is de aandrijving gewoon perfect en fel. de auto komt wel gewoon netjes in de versnelling, het gevoel is alleen dat de koppeling volledig doorslipt. Vanaf de pijlstok te lezen was de oliepijl minimaal. Na dit aan te hebben gevuld was er geen verschil te merken in kracht. Ik heb ook de Carterpan van de automaat los gehad, de olie was erg donker van kleur maar er lag verder niet metaalvezel in. Ik heb geen verstand van automaten, ik weet alleen dat de automaat in zeer snelle tijd van goed naar slecht is gegaan.

Ik vroeg me af of iemand enig idee heeft waar ik het probleem moet zoeken.

Groetjes Michael

discutabel

Geplaatst door discutabel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Sunbird? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dannymdouma (0), 11 jaar geleden

Michael,
De kleur is niet goed maar meest belangrijk is de olie niet verbrand?
Gelet op de kleur lijkt het mij de moeite waard on in ieder geval de olie te vernieuwen en ook het filter te vervangen.
Filter is dat zwarte niervromig plastic deel wat je hebt gezien bij het openen deksel.
De storing lijkt erop dat je de automaat stuk hebt, maar wellicht is het alleen vervuiling
Filter en pakking kun je eenvoudig bestellen bijAmerkanengarages dan wel aantal specialisten hier op het forum hebben ook wel adresen mocht je vastlopen..

groet Danny

discutabel (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord. Het probleem was ontstaan nadat de ANWB me had gesleept voor een ander probleem. De frictieplaten waren helemaal weg. Dit ga ik proberen te verhalen op de ANWB.

Inmiddels andere automaat geplaatst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Sunbird of stel zelf een nieuwe vraag.