Porsche Boxster: Leegtrekken van de accu in 1 nacht

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,5

Hallo.

Ik heb een Porsche Boxster uit 1997.
Hij doet het perfect maar hij heeft 1 probleem.
Sinds deze winter trekt hij in 1 nacht de accu leeg.
Dit heeft hij nooit gedaan.
Ik heb ook nog 2 peugeot s dus ben met de Porsche even bij mijn Peugeot garage geweest.
Die heeft de normale dingen gecontroleerd zoals telefoon radio verlichting en dat soort dingen maar hij kan daar geen stroomverlies ontdekken.
Als ik de accuklem er af haal kan ik hem zo een paar weken laten staan, de klem er weer op doen en dan is het starten en lopen!
Hij loopt dan perfect.
Weten jullie wat dat kan zijn? Graag hoor ik van jullie.
Groeten Fedor

Porsche Bemmel

Geplaatst door Porsche Bemmel (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche Boxster? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou je zult gewoon moeten controleren waar het verlies vandaan komt.
dus een ampee tang er over en kijken wat hij weg trekt en dan beginnen met zekering voor zekering los tehalen en treug tezetten om terzien waar het verlies door komt.

groetjes jan.

jantje5143 (0), 6 jaar geleden

Hoi Fedor,

Ik heb hetzelfde probleem.
Ik zag dat dit bericht al wat ouder is.
Heb je het probleem destijds nog kunnen oplossen?

Graag een berichtje
Dank!

Groeten Jan

bert boetzkes (0), 6 jaar geleden

Hallo, controleer eerst of je vloer onder de linker stoel nat is, vaak gaan de waterschalen kapot van de cabriokap, als bijvoorbeeld de duwstangen van de cabriokap kapot zijn gegaan en door die schaal heen prikken, waardoor het hemelwater in je interieur loopt. Onder de linker stoel ligt namelijk je module van de centrale deurvergrendeling, als die water heeft gehad kan deze sluiting veroorzaken en zo de accu leegtrekken. Ook belangrijk dat je controleert of er niet ergens een voertuigvolgsysteem zit verstopt, wat niet meer wordt gebruikt, is ook vaak een probleem, omdat deze een back-up batterij heeft die na verloop van jaren problemen kan gaan geven. Meestal zitten deze systemen aangesloten vóór de zekeringkast en niet na, waardoor zekeringen trekken tijdens een lekstroommeting weinig nut heeft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche Boxster of stel zelf een nieuwe vraag.