Porsche Cayenne: Uitroepteken in geel/oranje bij toerenteller en meldign dimmed b

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2

Bij aandoen van de koplampen komt er een foutmelding in het scherm. (auto is niet beladen)
geel/oranje uitroepteken gaat branden. en er komt een tekst/symboolmelding over check dimmed beam.
Ik heb alle lampen gecontroleerd en deze zijn niet defect.
Kan het evt ook te maken hebben met de automatische hoogteinstelling van de xenon koplampen, dat deze niet door de basistest komt?
Heb al volgs boekje gedaan: eerst lampen aan, dan sleutel omdraaien t.b.v. autocalibratie maar dat gaf geen oplossing.

Indien het zo is dat een xenonlamp te hoog is ingesteld, hoe kun je deze bijstellen zodat deze goed in z'n werkgebied zit?

hDekker

Geplaatst door hDekker (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche Cayenne? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 11 jaar geleden

De hoogte verstelling reageert wel ?

hDekker (0), 11 jaar geleden

Ja, bij inschakelen gaat hij van geheel beneden naar geheel bovenstand. Of hij ook goed bijsteld tijdens rijden weet ik niet. Er is geen handmatige verstelling mogelijk.

hDekker (0), 11 jaar geleden

Probleem gevonden, bij de veerpoort linksvoor zit een sensor behorende bij de koplampen. Deze was defect. Na vervangen was de dipped beam melding weg.
Na een tijdje wel een ander probleem gekregen, flikeren van het licht en even wegvallen, rechtsvoor. komt vanzelf terug of na uit-aanzetten.
Erg link als het echt donker is.
Is het dan de ballast of de lamp? lampen link-rechts verwisseld, en toen was het flickeren meer links.
Overigens was de ene lamp een osram, de andere een philips. De flickerende was een philips. Deze vervangen door een Osram en dat probleem is weg.

Nu kan ik niet zeggen dat het 100% weg is, gezien de aantal bedrijfsuren van de auto lijkt het erop dat de ballast ook aan zijn einde van levensduur zit.
Nu 2 nieuwe gekocht en erin geplaatst. Nu blijkt wel dat die ballast ook aan vervanging toe was, want de lampen branden nu veel witter als voorheen.

Wel helaas, de melding dipped beam weer terug op erg vreemde manier.
Linksvoor staat goed afgesteld, geen melding. Ik stel lamp rechtsvoor af, maar unit zit nog niet geborgen met de pijpsleutel. alles lijkt okee geen melding. ik zet de lamp vast, dus enkel het aanzetklikje en meteen de dipped beam melding weer in het scherm.
Dit tot op heden nog niet kunnen doorgronden. Automatische hoogte instelling bij inschakelen werkt, lichtpatroon lijkt mij in orde, ondanks de melding.


Wie weet of de nieuwe HID ballast geinitialiseerd, gecodeerd moet worden met de diagnosetester?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche Cayenne of stel zelf een nieuwe vraag.