Porsche CAYENNE DIESEL: Verbrande olie lucht in Cayenne 3.0 TDI

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: M059E, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 176

Eens in de zoveel dagen begint mijn auto (2011 cayenne 3.0 dTDI) ontzettend te stinken in jet interieur. Het ruikt dan naar verbrande olie / diesel of iets wat daar op lijkt. Alleen als ik stil sta bij een stoplicht.

De auto heeft inmiddels 3 dagen bij de dealer gestaan en ze kunnen niets vinden.

Soms met een warme motor, maar pas ook met een koude. Als ik de auto stilzet en vijf min later verder rij is er niks meer te ruiken.

kjndiesel

Geplaatst door kjndiesel (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche Cayenne? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Het is goed mogelijk dat de stank afkomstig is van de auto welke voor je staat te wachten. De lucht komt binnen via het ventilatiesysteem. Daarin zit waarschijnlijk een z.g. interieurfilter dat aan vervanging toe kan zijn.

kaleido 1 (990) PRO, 5 jaar geleden

Zit er een roetfilter onder de auto , zo ja , ruik je dan niet het regenereren van het roetfilter , dit kan behoorlijk /roken/stinken.

kjndiesel (0), 5 jaar geleden

Voor wie dit topic nog tegenkomt in de toekomst wil ik graag de oplossing vermelden. Jammergenoeg is de dealer in Gelderland er na dagenlang onderzoek keer niet uitgekomen, maar mijn universele garage hier in het dorp ontdekte het probleem in een paar minuten.

Bij de turbolader wees hij een grote roetvlek aan, deze bleek lek. Inderdaad tijdens het regenereren van het roetfilter kwam er dan een zware uitlaatgaslucht naar buiten en het interieur in.

Turbo en lader vervangen, en probleem is na 20dkm niet meer voorgekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche Cayenne of stel zelf een nieuwe vraag.