Renault 0: LPG storing, auto slaat af • giver @ 08/03/2008, 15:44

  Renault 0
  brandstof: LPG G3
  motorcode: 2L

  Hallo LPG-experts,
  Ik heb een probleem met mij LPG-installatie van mijn Megane uit 1999. Omdat hij erg slecht liep op gas, heb ik een poosje geleden de verdamper gedemonteerd en schoongemaakt. Ik contateerde dat het membraam verstelen was en heb de zaak teruggebouwd om op zoek te gaan naar een revisieset. De motor liep toen alleen nog maar stationair op gas, als het gaspedaal werd aangeraakt sloeg de motor af.
  Voor mijn verdamper is geen revisieset op de markt, dus was ik gedwongen om een nieuwe verdamper aan te schaffen. Deze heb ik zojuist ingebouwd, maar helaas heb ik nog steeds dezelfde symptomen. Opnieuw inleren van de installatie helpt niet.
  Het betreft een EAS Eurogas installatie met een verdamper van Landi Renzo SE81 SIC (model met stappenmotor bovenop in Gasuitvoer).
  De stappenmotor bovenop is overgebouwd van de oude.

  Wie heeft enig idee wat ik nog kan doen?

  Groet,

  Giver


 • Frederikensjoukje @ 08/03/2008, 16:06

  Hallo,

  Ik heb met mijn espace met een landi installatie ook een periode gehad (na het plaatsen van de lpg installatie) dat de auto op lpg niet lekker liep.
  Ik moest vaak het watersysteem ontluchten. De verdamper was parallel in het koelwatersysteem geplaatst. Ik heb herhaaldelijk tegen de lpg inbouwer gezegd dat het mij beter leek om hem in serie te plaatsen. Dit was volgens hem niet nodig. Omdat de problemen aanhielden heb ik het zelf veranderd en na die tijd was het probllem weg nooit meer stotterend gereden op lpg.

  Is dit misschien ook bij jou het geval?

  vr. gr.

  Frederik

 • giver @ 08/03/2008, 16:25

  Hallo Frederik,
  dank voor je reactie.
  Mijn installatie heeft altijd probleemloos gewerkt. De verdamper zit inderdaad parallel. Ik heb het idee dat de temperatuur in de verdamper niet het probleem is want de motor slaat echt accuut af wanneer het gaspedaal wordt aangeraakt. De verdamper zelf is helemaal warm.
  Groet,
  Giver

 • giver @ 15/10/2008, 20:13

  Auto is in de hens gevlogen, probleem opgelost!

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • ashoes
 • smeets solutions
 • obdpartners
 • Hippored
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer