Renault Espace 1996: Startonderbreker/Code schiet steeds weer uit de sleutel • Genny @ 27/08/2009, 12:16

  Renault Espace
  bouwjaar: 1996
  brandstof: Benzine
  motorcode: 2.2i

  Hallo,
  Ik heb een probleem met de startonderbreker die met de sleutel verbonden is.
  Het is nu al 4x gebeurd dat de code uit de sleutel schiet en de deur niet automatisch ontgrendeld kan worden waardoor de startonderbreker er niet af gaat.
  Ik rijd dan met de handmatige code (knopje deurvergrendeling i.s.m. lampje onder achteruitkijkspiegel).
  Kost alleen wat extra start tijd maar echt handig is het niet.
  Vooral niet als de accu dan een x leeg is gezogen door een lampje wat aan stond in de auto en ik de auto moet laten slepen naar de dealer die dan voor 100 euro weer de sleutel in laten lezen etc etc etc.
  Afijn, vraag is nu: waarom schiet die code er toch steeds uit????
  Heel soms, als de code eruit is geschoten en ik m niet laat inlezen er er een maand of 2, 3 mee rond rijdt op de handmatige code schiet hij er soms vanzelf weer in ......................
  Het allerleukste komt nu: ik heb de auto te koop gezet, er komt a.s. zaterdag een koper en de auto staat nu bij de dealer om de sleutel weer eens in te laten lezen (vlak voor de vakantie isie erin gezet en tijdens de vakantie schootie er alweer uit) en in laten lezen lukte hen niet (kreeg net een belletje) maar de handmatige code werkt nu ook niet meer.
  Als er iemand nog een tip heeft dan graag!
  Thanks!


 • timo tt @ 21/09/2009, 20:50

  Heb je ook een reserve sleutel? en verliest die de code ook?
  Als de dealer 100 euro rekend voor inlezen van de sleutel dan kan een nieuwe sleutel qua kosten als snel voor je uit, want die kost volgens mij 160 euro ex.

 • Genny @ 21/09/2009, 20:53

  Nee heb ik niet en volgens mij had dealer het over 250 euro voor nieuwe sleutel .....

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • Smeets
 • obdpartners
 • smeets solutions
 • Hippored
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer