Renault Laguna: veerpoot

Bouwjaar: 1996

Hoe kan ik het beste de schroefveer van de veerpoot vervangen?
Heeft iemand nog twee originele veren liggen?

hanseaton

Geplaatst door hanseaton (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Johannes5653 (0), 19 jaar geleden

Zijn de veren gebroken? Hebben alle Laguna's deze kwaal??

In 2001 heb ik die van mij vervangen bij 170000 km, bouwjaar 1994. Ik heb de hele veerpoten vervangen, inclusief demper en stabilisatorstang; had het geluk een praktisch nieuwe schade-Laguna met dezelfde veren op een sloop te vinden. De hele poot uitbouwen is een relatief makkelijke klus en ging ongeveer als volgt: moer aandrijfas loshalen, bovenste fusee loshalen (geloof ik - of onderste?), stabilisatorstang loshalen, twee grote bouten onderaan los, aandrijfas uit de remschijf tikken en remschijf kantelen (let op dat de remslang en aandrijfas-hoes niet beschadigen), drie boutjes bovenop poot loshalen en laat de poot eronderuit zakken. Persoonlijk zou ik de veren door een specialist uit de poot laten halen - hier heb je een veerspanner voor nodig en er staat heel veel kracht op. Zie vraagbaak.

Let op: het type veer hangt af van het gewicht van de auto - ieder type heeft z'n eigen veerkonstante. Sommigen zijn redelijk uitwisselbaar, maar niet allemaal geloof ik.

Succes!

hanseaton (0), 19 jaar geleden

Inmiddels is het probleem opgelost. Er is een nieuwe veer geplaatst, hiervoor is een veerspanner absoluut noodzakelijk.

hanseaton (0), 6 jaar geleden

Niet meer actueel, opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.