Renault Grand Scenic: total excellium of gewone diesel ? // grotere velgmaat.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Hoi, met Rien. een paar vraagjes, Is total excellium veel beter als gewone diesel ? ( heb dus nu een nieuwe motor ) Heeft een grotere velgmaat voor of nadelen( consequenties teller ?) en heeft een bredere band voor of nadelen ? Hier heeft vast iemand ervaring mee. gr. Rien.

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

skybolt (0), 13 jaar geleden

Er is net een paar weken geleden in een televisie programma(keuringsdienst van waarde)een test gedaan naar verschillende brandstoffen (de premium versies t.o.v.de gewone brandstoffen)de uitkomst was dat er een miniem verschil was in het verbruik ,en geen verschil in de vervuiling van de motor.
Dit was ook de uitkomst van een duits testlaboratorium.

Als je een grotere velgmaat gaat gebruiken gaat je teller minder aangeven dan je daadwerkelijke snelheid,je auto kan ook wat meer gaan verbruiken.

grtjs Rob

erik007 (0), 13 jaar geleden

de velgmaat heeft daar weinig mee te doen
het is de totale hoogte van de band
als je dus banden met een grotere omtrek monteerd
gaat je teller te weinig aan wijzen

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Maar je teller geeft standaard al teveel aan.

skybolt (0), 13 jaar geleden

Ja sorry klopt natuurlijk, een grotere velgmaat wil natuurlijk niet zeggen dat je een grotere diameter wiel krijgt.Neem je een band met een grotere diameter dan gaat het verhaaltje wel op,je legt dan met een omwenteling meer afstand af.

grtjs Rob

Erik2804 (0), 13 jaar geleden

Zoek even op google naar afrolomtrek / bandenwijzer. Zo hebben 225/45R17 en 205/55R16 beide een omtrek van 1930mm. Zo kun je zien welke velgdiameter en bandenmaten passen bij een zekere omtrek.

Een extra afwijking van ca. 1% zijn voor de teller nog wel acceptabel (Vrijwel altijd geven ze standaard al een paar procent te veel aan dus bv. 104 terwijl je werkelijk 100 rijdt). Als je ziet dat je huidige bandenmaat 1930mm heeft kun je dus kijken naar banden in de maten van 1910 t/m 1940mm. Als er een grotere afrolomtrek gemonteerd wordt komt de aangewezen snelheid dichter bij je werkelijke snelheid te liggen.

Suc6,
Erik

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Dit is super duidelijk Erik, bedankt. En wat betreft de diesel, ik ga dus gewoon weer op normale diesel rijden. gr. Rien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.