Renault Megane 2005: Bestuurderskant raam opent niet • creator88 @ 08/02/2011, 19:53

  Renault Megane
  bouwjaar: 2005
  brandstof: benzine
  motorcode: 1.6 16v

  Beste allemaal,

  Ik heb een Renault megane 2005 sedan privilege luxe uitvoering.
  We hebben na de aankoop al enige problemen ermee gehad.
  we hebben binnen een waterlekage gehad bij de voeten van de bijrijder, de voorraam heeft altijd gewerkt.
  Sinds enige tijd doet het voorraam van de bestuurder het niet meer. als ik de zekering eruit haal en terug zet hapert mijn raam voor aan de bijrijderskant ook, als ik dan de auto opnieuw start is het probleem van het raam aan de bijrijderskant opgelost alleen bij de bestuurderskant blijft het niet doen. we hebben hem hier al eens voor weggebracht bleek een electrisch probleem te zijn echter nu heeft hij het weer en ik weet niet waar ik moet beginnen met zoeken.

  Heb alle zekeringen al nagekeken en daar was niks mis mee dus waar zou ik het nu eens kunnen zoeken ?

  Ze gaven bij de renault garage zelf aan dat er een heel nieuw meganisme in moet maar daar ben ik het nog niet zo mee eens omdat hij het eerder ook al eens heeft gehad en toen een electrisch probleem was.

  Ze gaven bij de renault ook aan dat namelijk mijn handrem megenisme vervangen moest worden omdat mijn handrem het niet meer deed nu heb ik dit met 3 kwartier werk zelf op weten te lossen dus mijn vertrouwen is daar even weg.

  Hoop dat jullie mij verder kunnen helpen alvast bedankt !


 • timo tt @ 08/02/2011, 20:23

  de stekkerverbinding van de carroserie naar het portier controleren en de stekker op het raammechaniekmotortje contr. Als je hier wel de aansturingssignalen hebt is waarschijnlijk de rekeneenheid op het motortje stuk (het gedeelte waar de stekker op komt). Deze is bij Renault niet los leverbaar. Je kunt om te proberen de rekeneenheid van het rechter portier wisselen met links dan weet je het zeker,omdat rechts wel werkt.

 • heimpie @ 11/03/2011, 21:39

  Deze storing is helaas een bekend probleem bij renault, daarom hebben ze coulance van 50 % erop zitten bij vervanging van het raammechanisme mits de auto niet ouder is dan 5 jaar of niet meer dan 120.000 kilometer.
  Ik had dit probleem ook met mijn megane grandtour 16v 2005 en moest ipv 376,00euro 180,00euro betalen.
  Maar het kan bij jou ook nog zijn dat het kabelboompje vanaf het scharnier naar de raammotorverrot is.
  En ook dit is een bekend probleem, deze kabelboompjes liggen op het schap bij renault in een verbeterde versie.
  Eentje waar geen vocht in kan komen alleen dit kost 150,00 incl montage terwijl het kabeltje 50,00 euro kost.(coulance ???)
  Hopelijk heb je hier iets aan.
  mvg marcel

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • Smeets
 • obdpartners
 • Hippored
 • smeets solutions
 • jobmotive2
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer