Renault Scenic 2004: LPG computer autogas werkt niet • coen1982 @ 13/02/2013, 17:49

  Renault Scenic
  bouwjaar: 2004
  brandstof: benzine/LPG
  motorcode: 1.6 16v

  Hallo,

  Ik heb hier een Scenic van 2004 met orgineel ingebouwde gas installatie van Eurogas. Het probleem wil dat na het vervangen van de accu, de gascomputer niet meer aangaat. D.w.z. het lampje op de schakelaar gaat niet meer branden.

  Ik heb de zekering gecontroleerd en er staat spanning op de voeding naar de computer.

  Er is mij verteld dat hier 2 massakabels aan zitten? Als dat zo is, waar zou ik die dan kunnen vinden?

  Heeft dit systeem ergens anders nog zekeringen, anders dan bovenop de accu?

  Heeft iemand misschien een bedradingsschema van deze installatie? Ik meen dat het de LP01 van Eurogas is...

  Bij voorbaat dank,


 • willyvan @ 16/02/2013, 10:36

  misschien draad los bij temp opname element koelvloeistof of massa draadje bij accu vergeten

 • coen1982 @ 17/02/2013, 11:31

  Bedankt zover voor jullie reacties. Ik heb gisteren met behulp van de link van cors45 geprobeerd het een en ander te meten.

  Ik weet nu dat er spanning aanwezig is op de computer en dat de massa niet onderbroken is. Ook heb ik op de stekker van de schakelaar gemeten en daar heb ik tussen + en - ongeveer 5 volt. Als ik meet tussen de schakeldraad ( blauw) en de rode draad (+), dan meet ik 3 volt. Als ik meet tussen blauw en zwart, dan meet ik 2 volt. Dit lijkt mij allemaal ok. Maar omdat ik spanning heb op de schakelaar, dan zouden de ledjes op de schakelaar toch gewoon moeten branden? Dit snap ik niet helemaal.

  Het massadraadje op de accu zit vast, en als de draad van een temp.opname element los zou zitten, dan zou de computer toch gewoon moeten werken maar alleen een storing aan moeten geven? Of werkt dit anders bij dit systeem?

  Ook heb ik gisteren iemand gesproken die beweerde dat, als je de massa draad van de computer los zou laten en je het contact aan zou zetten, dat dan de computer meteen kapot zou gaan? Door zou branden, zeg maar. Ik vind dit verhaal nogal onwaarschijnlijk, maar heeft iemand hier ervaring mee of kan het beamen?

  Nu goed, mijn conclusie neigt steeds meer naar dat inderdaad wel de computer kapot is, maar dat dit kan gebeuren als alleen de accu wordt gewisseld en de zekering zelfs gewoon heel blijft, dat gaat mij mun pet te boven.

  Alvast bedankt wederom voor de reacties!

 • willyvan @ 17/02/2013, 19:59

  heb ooit ook zon raar geval gehad alles gecontroleerd kwan bij die draad uit andere cmputer geprobeert (heb er diverse liggen)alles bleef hetzelfe kwam bij die temp draad uit

 • coen1982 @ 04/03/2013, 21:10

  Hallo allemaal,

  Excuses voor de late reactie.

  Ik heb in de tussentijd de computer inderdaad laten nakijken en deze bleek dus overleden. Na de metingen die ik gedaan had, kon ik weinig anders meer doen.

  Contact opgenomen met Luccio engineering, mede gevonden via de link van Cors45, en afgesproken de computer en schakelaar samen op te sturen en deze na te laten kijken. Zo gezegd zo gedaan. De volgende dag al een telefoontje dat toch de computer defect was, maar mogelijk vanwege een slechte massa. Dit schijnt een bekend probleem te zijn van deze computers. Kosten besproken en een ruilcomputer met de originele schakelaar terug laten sturen. Binnen een paar dagen was deze al terug. Computer ingebouwd, deze hoefde niet ingeleverd te worden. Wel hadden ze nog een extra massadraadje erbij gedaan met een schemaatje waar deze aan te sluiten om het probleem van de slechte massa te verhelpen. Draadje ook aangesloten, starten en lopen!

  Ik ben er erg blij mee dat ie het weer doet, en ook over de service en feedback van Luccio ben ik zeer te spreken! Al met al kostenplaatje van 150,- door alleen maar een accu te vervangen, maar anders had dit er ter Zijne tijd ook wel aangekomen door die slechter wordende massa.

  Goed,ook hier iedereen bedankt voor jullie reacties en wie weet kan iemand hier in de toekomst nog eens mee geholpen worden.

  Vriendelijke groet,


  P.S: Luccio engineering is een van de weinige bedrijven die ik heb kunnen vinden via internet die deze computers van autogas/omega's konden testen en repareren. Heb diverse andere bedrijven ook gebeld, maar heb veelal nee op het request gekregen. Nogmaals voor computers van dit fabrikaat is Luccio een aanrader!

 • cors45 @ 05/03/2013, 18:33

  Mooi dat het opgelost is het zijn verder eigenlijk probleemloze gas instalatie's wij hebben er twee renault scenic's 2liter waar deze lpg instalatie in zit eentje met iets meer dan 200000 km de ander 165000 km

  mvg,cb

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • ashoes
 • obdpartners
 • smeets solutions
 • Hippored
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer