Renault Twingo: Inspuitlampje brand en gaspedaal werk dan soms niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

Beste probleem oplossers,

Ik heb een probleem met een pas gekochte Twingo. Eergisteren gekocht en tijdens proefrit uiteraard niks geen problemen. Na een tussenstop naar huis en herstarten bleef het inspuitlampje branden (tenminste boekje zegt elektronische storing of inpuiting) motor liep verder normaal. Thuisgekomen neergezet en een uurtje op weg voor boodschappen brand het lampje en doet het gaspedaal niets meer. Motor loopt iets verhoogt in toerental in een soort noodloop lijkt mij.

Vandaag maar eens geprobeerd de storing op te lossen. Alle connectors schoongemaakt en ingespoten met contactspray en massa punten schoongemaakt (als oude Fiat eigenaar kijk je hier als eerste naar) het leek weg. 100 km probleemloos gereden, toch even proberen opnieuw te starten na uitzetten en weer het zelfde probleem. Even gegoogled en dit probleem lijkt bij de Twingo en Clio van 2002/2003 bouwjaar regelmatig voor te komen.en ook vaak is er voor honderden euro' s verspijkert en nog geen oplossing.

Vandaag rond de 100 x gestart en het probleem doet zich om de 20x voor. Soms is het inspuitlampje uit maar meestal blijft ie vrolijk branden maar lijkt de auto er niet minder om te lopen. Als het gaspedaal het niet doet loopt de motor iets hoger stationair, Na herstarten doet hij het meestal wel weer na een keer of drie. Het helpt iets gas te geven bij het starten dan doet hij het bijna nooit. Er is mee te leven maar als iemand de oplossing heeft dan wordt het meisje iets minder onrustig als ze met deze auto op pad gaat. Ik kom er wel mee weg maar zij durft er niet ver mee weg.

Kleppen stellen zie ik vaak staan bij dit type - heeft iemand de klepspeling voor me

Dus heb je een hint laat het weten.

Alvast bedankt Jaap

JaapVeld

Geplaatst door JaapVeld (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou beginnen met het laten uitlezen van de foutcodes. Dat scheelt een hoop gezoek, gegis, tijd en geld.

RPJdeWeert (0), 8 jaar geleden

Heeft deze een elektronisch gaspedaal? Als dit zo is dan is dat de eerste verdachte, maar natuurlijk eerst uitlezen. Als dat hem is geeft hij dat aan.

jaboV (0), 8 jaar geleden

Beste meedenkers,

Auto is spontaan weer genezen dus het zal wel weer een terugkomen maar voorlopig is het opgelost. Bedankt voor het meedenken.

Gr Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.