Renault MEGANE BREAK: Climate control/AIRCO werkt niet en geen display

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1500

Hallo,

Ik heb een megane 2 1.5dci van '06
Nu doet plots de blower het niet meer, erg vervelend in Januari/Februari! Daarnaast ook andere zaken.

- LCD Display climate control/airco heeft geen functie, hierdoor kan ik de kachel en de blower niet meer aansturen.
- Motor ruitensproeier heeft geen functie meer.
- Radio gaat niet meer automatisch uit bij het openen van portier na het verwijderen van de sleutelkaart. (radio doet het wel nog gewoon als je hem handmatig aan en uit schakelt)
- 12v plug werkt niet?
- Mijn Parrot werkt niet meer.

Dit is allemaal gelijktijdig tijdens het rijden uitgevallen. (ik weet niet zeker of de auto toen ook Is uitgevallen tijdens het rijden) Is wel zelfde rit gebeurt (eenmalig daarna nooit meer)

we hebben alle zekeringen gecontroleerd en deze zijn allemaal goed! Ook de verborgen mini zekeringen die bij de moter op de cpu zitten (nog boven die hele grote zekeringen)

Volgens mij hebben we ze dus allemaal gehad.

Wie kan mij helpen? Wie weet meer te vertellen waar ik zoeken moet, zijn er meer zekeringen te vinden? Zijn er relais die ik moet controleren?

Wat ik vooral raar vind is dat het 4 zaken zijn die tegelijkertijd geen functie meer hebben maar geen functioneel verband met elkaar hebben.

(Parrot en radio wel, maar de radio zelf werkt wel nog gewoon, Parrot haalt dus elders voeding. Wel gek dat de auto-uit functie het niet meer doet nu, schakelaar in de bestuurders portier dacht ok maar het lampje in de deur gaat wel branden, ook uitgesloten lijkt me)

Help me

WB.Quint

Geplaatst door WB.Quint (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (205), 8 jaar geleden

Klinkt stom, maar ga eerst eens meten op de 12 Volt plug:
- staat daar 12 Volt op? Ik denk het wel.
- maar zit daar ook massa op? Ik denk het niet. Meet dat na met een Voltmeter.
(= sluit een verbruiker aan op de plug en meet de spanning. Ik denk dat je dan zowel op de plus als de min van de 12 Volt plug, 12 Volt meet ten opzichte van de autocarrosserie, wat betekent dat de massa ontbreekt.)

Als daar de massa ontbreekt, kan je al metend terug de auto in de bron van de ontbrekende massaverbinding opsporen (defecte/ontbrekende massaverbinding) en ik denk dat als je dat oplost, de rest het ook weer doet.

Pouwtimo (0), 7 jaar geleden

Is hier uiteindelijk nog iets uit gekomen. Ik zit namelijk met hetzelfde probleem.

Nazier74 (0), 7 jaar geleden

Oorzaak gevonden? Ik heb het zelfde probleem.

dejeroen73 (0), 6 jaar geleden

Ben erg nieuwschierig, mijn auto heeft het nu ook

ferdinand (60), 6 jaar geleden

Alle drie,start een nieuw topic.Deze wordt niet meer gelezen.
ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.