Renault MEGANE: thermostaat

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Vraag over een thermostaat in een auto, kan deze minder worden, dus dat deze soms wel en soms niet goed functioneert? Heb namelijk last van een wat hoger brandstof verbruik de laatste tijd (rijstijl niet verandert) kan het zijn dat de thermostaat soms te lang open blijft staan waardoor de motor zgn niet goed op temperatuur komt en er extra brandstof wordt verbruikt?

brutus69

Geplaatst door brutus69 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

firedriver (60), 7 jaar geleden

Sluit anders een OBD scanner aan op uw OBD connector als je één hebt natuurlijk en via zijn data kan je zijn temperatuur meten, moet constant blijven, en in de winter verbruiken de meeste wagens een beetje meer.
Vindt het jammer dat tegenwoordig bij vele wagens hun temperatuur niet te lezen is op hun dashboard,
gr.Jantje

brutus69 (0), 6 jaar geleden

Is opgelost, was normaal volgens dealer...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.