Renault Laguna 2005: verwarming hapert

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Onze Renault Laguna II, phase II, Tech Road Grand Tour 1.6 16V van september 2005 heeft een probleem met de verwarming.
Na ongeveer 60km rijden komt er opeens alleen nog maar koude lucht binnen en gaat de blower op hoog. Na terugstellen blower en het verschuiven van de luchtinlaat of soms zelfs het verhogen van de temperatuur naar 24 graden, wordt het weer warm. Vervolgens gaat dit na een afwisselend aantal km's weer op en af van warm naar koud. Soms is de kant van de bestuurder nog warm maar aan de bijrijderskant alweer koud. In 2012 is de ventilateurmotor en kachelmotor al eens vervangen. De problemen spelen al vanaf vorig jaar (2016). Ook de airco geeft soms problemen en werkt soms niet meteen. De middenconsole onder het dashboard is aan de bestuurderskant soms ijskoud. De auto heeft een automatische bi-zone airconditioning/verwarming.
Wie herkent dit probleem en wat zou de oplossing kunnen zijn?

LW

Geplaatst door LW (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (215), 7 jaar geleden

Laat de Climate Control unit uitlezen bij de Renault dealer, die geeft zelf middels foutcodes aan wat er fout gaat.

LW (0), 7 jaar geleden

Inmiddels heeft de Renault garage de regelunit gereset. Dat zou de oplossing moeten zijn. We gaan het uitproberen!

sgm (0), 7 jaar geleden

Heb het zelf gehad met een Laguna IiI phase I. Die had dit soort gekke dingen toen de bobines niet goed waren.

LW (0), 7 jaar geleden

Het resetten van de regelunit heeft niet geholpen. Het probleem bestaat nog steeds. Doet zich vooral voor na ongeveer 60km rijden. Het is bovendien aan de passagierskant eerder koud dan aan de bestuurderskant. De 'automatische' stand van de verwarming uit zetten helpt soms voor enige tijd. Het gaat echt op en af. Wie herkent dit en wat is de oplossing?

leboef (0), 7 jaar geleden

Bij de fase I zijn het vaak de mengkleppen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.