Renault TRAFIC T29 L2/H1 2.0 DCI Q 84KW E4 DC GRUAU: Motor loopt rauw.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel

Ik heb een probleem met mijn Renault Trafic 2.0 DCI 88 KW van 2008 het in niet eenvoudig uit te leggen maar ga een poging wagen.
Motor start normaal na voorgloeien ga dan rijden dit gaat goed tot dat de motor rond de 1900 toeren draait dan loopt de motor rauw en draait niet soepel dit houd zich aan tot 2200 á 2300 toeren daarboven gaat het weer soepel/normaal.
Vervolgens rij ik een kilometer of 6 de twee eerste streepjes van de temperatuuruitlezing branden zet de motor uit wacht ongeveer 15 á 20 minuten start de motor weer en de klachten zijn weg motor loopt op alle toerentallen soepel.
Naar de garage geweest deze heeft de auto uitgelezen er werden geen foutcodes weer gegeven men had ook geen idee waar dit te zoeken.
Nu hoop ik dat iemand dit eens eerder heeft meegemaakt of me een richting kan geven waar dit te zoeken.
Alvast mijn dank voor de moeite.

Met vriendelijke groet,

Jan

Waggel

Geplaatst door Waggel (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Lijkt dus te ontstaan in de opwarmfase , er zitten een aantal sensoren in de auto die er voor zorgen dat het juiste mengsel geprogrammeerd wordt , oa de watertemperatuur sensor , dat is mijn eerste verdachte.

Waggel (0), 7 jaar geleden

Kaleido 1 dank voor je reactie ik zie zelf niet wat de watertemperatuur sensor hier invloed op heeft?
Stel dat ik de pauze van 15 á 20 minuten niet doe dan blijft het euvel ondanks dat de motor op bedrijfstemperatuur is.
Zelf heb ik het idee door de motor uit te zetten (sleutel uit contact) even te wachten er iets reset maar dit moet wel enige tijd duren alleen aan en uitzetten heeft geen effect.

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Uitgelezen bij een Renault dealer ?
Zoals je al aangeeft , uitzetten en opnieuw starten en geen probleem meer .
Reset word uitgevoerd .
Mogelijke oplossing hiervoor is de Motor ECU ( computer ) laten updaten / herprogrammeren / verstuivers opnieuw inleren .

primera p11 (0), 7 jaar geleden

Ik denk dat er in de warmloopfase iets niet goed gaat,zoals Kaleido ook al aangeeft.
Op het moment dat je de motor een keer afzet en opnieuw start is er al opwarming van de motor en zijn misschien sommige sensor waarden anders.
Ik zou eens met een datalogger gaan rijden en tempsensoren eens laten bekijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.