Renault CLIO: gierend metaal geluid na 10km op de snelweg/koud niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F A7, Motorinhoud (cc): 1200

ik heb zo iets gehad met mijn Fiat Punto, bleek het lager van de rolspanner vd distributieriem te zijn. riem kapot, rolspanner dr af.....gelukkig heeft de Punto 55S een zg. Non-interference motor,
dus gelukkig geen kapotte kop o.i.d..... succes

Piooo

Geplaatst door Piooo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Piooo (0), 7 jaar geleden

Ik heb onlangs een oud Renaultje Clio aangeschaft en op het eerste gezicht prima auto met gloednieuwe apk, echter na 300km na aankoop doet zich een probleem voor wat hoorbaar is na ongeveer 10km gereden te hebben op de snelweg dus als de auto goed warm is en koud dus helemaal niks.

Het is een gierend metaal geluid hoorbaar vanaf de linkerkant van de auto wat heel erg hard klinkt en zelfs angstaanjagend is, het begint als je het gas loslaat in de 5e vernelling na ong 10km gereden te hebben en er is niks wat het geluid minder maakt behalve als de auto stilstaat, het maakt ook niet uit of de auto in een andere versnelling staat of ontkoppeld uitrolt, remmen heeft er ook geen invloed op. Ga je de snelweg af dan blijft het probleem zich voor doen in elke versnelling en ook ontkoppeld en daar komt ook nog eens een fluitend vogeltjes geluid met bochten nemen.

Dit is allebei pas als de auto een langer stukje heeft gereden en koud is het alsof er niks aan de hand is.

Zou het een aandrijfas kunnen zijn ? Bekend kwaaltje ?
versnellingsbak lager?

Alle adviezen en ideeen zijn welkom.

Alvast Bedankt !

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Nieuwe APK en pas 300km gereden . Geen aankoop garantie ?
Als het geluid zich voordoet , krik het linkerwiel op , pak met je linkerhand de veer van de schokbreker vast , en geef een flinke draai aan het wiel . Controleer of je iets voelt in de veer of misschien het geluid al hoort . Wiellager defect .
Kijk ook even naar de aandrijfashoezen of deze niet gescheurd zijn en vet verliezen .

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Vooral de binnenste aandrijfashoes links , als deze defect is , loopt alle versnellingsbakolie er uit , zonder olie gaat ie ook lawaai maken.

Heino4267 (225), 7 jaar geleden

Een steentje tussen de remschijf en een remblok gekomen?
Of remblokken versleten?

Piooo (0), 7 jaar geleden

Het probleem is opgelost

Gisteren de auto op de brug gehad en al snel was heel veel vet op de remmen fuseekogel en velg te zien, dat vet was afkomstig uit het buitenste deel van de aandrijfas en heb deze compleet vervangen waarna een proefrit gemaakt en het geluid was weg

Bedankt voor het meedenken !

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Mooi dat het is opgelost. Bedankt voor de feedback .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.