Renault MEGANE SCENIC: Airco

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 160

Ik bezit een renault scenic uit 2006.
Nou viel me vorige week op dat de airco niet veel meer deed en na het kijken onder de kap met de airco aan zag ik dat de airco pomp niet mee draait. Nou vroeg ik me af of dat betekent dat er een nieuwe pomp in moet of kan er ook nog iets anders zijn waardoor hij de pomp uitgeschakeld laat.

Alvast bedankt,

Rik

Rik1988

Geplaatst door Rik1988 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ronny530 (0), 6 jaar geleden

De airco schakelt pas in als dat nodig is en dat is met het huidige weertype nog niet echt het geval. Ik zou adviseren om nog even niets te vervangen want wie weet maakt u een boel kosten voor niets.

Hans4040 (285) PRO, 6 jaar geleden

De airco schakeld in als je de airco inschakeld....echter, bij een buitentemperatuur onder de 4 graden schakeld hij niet in. (vorstbeveiliging)
Wanneer de aircopomp (compressor) niet inschakeld kan dat liggen aan te weinig koudemiddel, of aan defecte onderdelen zoals bv de druksensor, de compressor koppeling, etc.
Ook kan een defect aan de bedrading een oorzaak zijn, of de compressor koppeling.

Voor ronny530: http://www.lageautokosten.nl/auto-proble...

kaleido 1 (1345) PRO, 6 jaar geleden

Er kan ook een foutcode opgeslagen zijn , die de airco blokkeert bij een storing , daar is een modificatie , software aanpassing voor geweest.
Maar laat eerst controleren of er nog voldoende koudemiddel aanwezig is.
Ik neem aan dat je de kachelventilator wel aan had staan , als deze uit staat werkt de airco ook niet.

Rik1988 (0), 6 jaar geleden

Oke bedankt allen. Zal eerst de hoeveelheid koudemiddel eens controleren dan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.