Renault LAGUNA: Kaartlezer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: L7X E7, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 152

Van mijn Laguna doet de kaartlezer het niet hij blijft op stuurslot staan en ook de versnellingsbak blijft in de park staan. Het lampje op het dashboard knippert ook heel snel en ook het licht van de kaartlezer. Ik heb 2 kaarten geprobeerd. Gisteren zonder problemen neergezet en een uur later deed ie het niet meer

Richardrog

Geplaatst door Richardrog (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

auto_fan (0), 6 jaar geleden

mogelijke oorzaken :
1- sleutel kaart moet opnieuw ingeleerd worden
2- kaartlezer /sleutel defect
3- uch defect
4-stuurslot defect ( ik weet niet zeker of de stuurslot bij deze bouwjaar opgeslagen startblokkeringcode heeft, denk ik niet )

als ik jou was zou ik iemand vinden die even mijn auto kan uitlezen, dit is de eerste en beste stap vooral als de storing om elektronica gaat.
startblokkering wordt niet vrijgegeven.

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

Inderdaad, de startblokkering blijft er op staan.
Aangezien je geen noodcode hebt (dat bestaat niet meer bij jouw versie), kan je alleen nog de auto naar een garage slepen die de computer kan uitlezen, bv. een Renault dealer. Neem alle sleutels, de autopapieren en identiteitspapieren mee, dan ben je voor alle gevallen ingedekt.
De computer wordt uitgelezen terwijl je een kaart invoert en dan blijkt meteen waar de oorzaak zit.

Als je dat niet bevalt, kan je ook een gokje nemen.
Als beide kaarten het vooraf normaal deden en er is verder niets raars gebeurd, lijkt het er op dat je kaartlezer defect is. Die zijn niet gecodeerd en hoeven niet te wordne ingelezen: als je op de sloop zo'n zelfde kaartlezer vindt (hetzelfde uiterlijk en niet defect) en de jouwe is defect geraakt, zou dat de oplossing kunnen zijn.
Als je een foto maakt van jouw kaartlezer, zou je het zelfs via de onderdelenlijn kunnen proberen.
Ook zou ik er even een telefoontje aan wagen naar de dealer, wat een nieuwe kaartlezer kost.

Richardrog (0), 6 jaar geleden

Allebei de kaarten deden het perfect. En slepen naar een garage is geen optie de automaat staat vast in de park. Die kan ik pas anders zetten als me kaart het doet. Ik heb een gereviseerde kaartlezer gevonden op marktplaats. Die ga ik maar als eerst uitproberen. Het is zo raar dat ie het een uurtje ervoor echt nog perfect werkte. En hij heeft ook nooit problemen ermee gehad.

auto_fan (0), 6 jaar geleden

Heino onderdelenlijn is nog online ? of er is een storing met de website ? ik kan de pagina niet openen !! al ongeveer 2 weken niet meer !! of ligt het aan mijn verbinding

als je geen een kennis hebt die een diagnose apparaat heeft, begin dan maar eerst even met alle zekeringen, misschien eentje is doorgebrand... had je in het verleden andere problemen met de auto ? had je iets raars gemerkt aan de auto ? kleine details zijn ook belangrijk,,

Richardrog (0), 6 jaar geleden

Hij heeft een storing in de abs en het ene moment ziet ie de bandenspanning wel en de andere keer niet. En jammer genoeg ken ik niemand met een uitleesapparaat.

Richardrog (0), 6 jaar geleden

Ik heb de accu polen los gehad. Hij doet het nu weer. Alleen de abs storing blijft. Maar goed daar rijd ie mee.

auto_fan (0), 6 jaar geleden

goed nieuws, laat hem maar toch even uitlezen,

Safrane10698 (0), 6 jaar geleden

Richard even ter info.
De automaat selecteurhendel kan je deblokkeren zonder de rem en ook met contact uit. Staat in je boekje omschreven. Je moet dan even de pookhoes los klikken aan de zijde van de armsteun en dan zit daaronder schuim in dat schuim zit een uitsparing met daaronder een mechanische drukknop. Deze indrukken en dan kan je de hendel gewoon bewegen. Wel zo handig om te weten als je eens op een rot plek stil staat met de pook in P en de auto toch aan de kant moet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.