Renault KANGOO: Motor met klap in noodloop, Automaat lampje brandt.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: K4M B7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 70

Hallo!
Ik heb een Renault Kangoo uit 2003.
Deze heeft een automaat die wat kuren begint te vertonen.

Hij schakelt eigenlijk nog prima, alleen komt het elke dag een keer voor dat hij in de noodloop (althans, zo heet dat, heb ik me laten vertellen) schiet. Het lampje op het dashboard met 'auto' gaan dan aan, soms gepaard met een klap/schok, en de motor gaat in een hoger toerental lopen. Wanneer ik de motor herstart, is het probleem er niet meer, en kan rijdt de auto weer als hoe het daarvoor was.

Als de auto in de noodloop schiet, gaat dit gepaard met een harde klap. Dat is vaak schrikken, en erg irritant. Daarom rijdt ik vaak in de 3 versnelling. Wanneer de motor dan in de noodloop schiet, is dat zonder de klap. Ook ben ik erachter dat ik tijdens het rijden het contact even kan uit- en weer aanzetten, en dat de motor dan weer gewoon gaat lopen... Lijkt dus iets elektrisch te zijn...

De Renault garage waar ik pas de APK heb laten doen, kon niet zo 123 vinden waar het probleem zat. Ze zeiden dat ze waarschijnlijk een elektroklep moesten vervangen, en dat ik dan al snel op een bedrag rond de 1100 euro moest rekenen. Op internet lees ik soms andere verhalen, maar ik weet niet meer wat ik nu het beste kan doen. Wat ik wel weet, is dat mijn auto een reparatie van 1100 euro niet meer waard is...

Alvast heel erg bedankt,
Bert

bbredewold

Geplaatst door bbredewold (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

bbredewold (0), 6 jaar geleden

Iemand... ?

harry4203 (315) PRO, 6 jaar geleden

ik zou eens langs een automaatspecialist gaan. dit is een bekende klacht bij deze bakken, dus die zullen na uitlezen best wel een prijsindicatie kunnen geven.

primera p11 (0), 6 jaar geleden

Die klap komt uit de automaat op het moment dat de noodloop optreed.
Dan gaat de bak automatisch naar de derde versnelling,vandaar de klap.
Deze klap heb je uiteraard niet op het moment dat je in de drie rijd.
Die noodloop word waarschijnlijk veroorzaakt door een kapotte solenoid (hydraulische kleppenblok).
Dit is voor een renault garage wel uit te lezen,maar die houden een slag om de arm.

bbredewold (0), 6 jaar geleden

Heldere antwoorden. Fijn dat wat ik merk in ieder geval verklaarbaar is.
Waar doe ik nu goed aan? Gewoon naar de dealer brengen? Of naar een automatenspecialist? Ik geloof dat er in Steenwijk een zit. (Woon zelf in Zwolle)

Edit:
Waow... het heeft een term! Gearbox Banging... Zojuist een filmpje gevonden van iemand die het ook heeft: https://www.youtube.com/watch?v=3MhHMQ5v...

RPJdeWeert (0), 6 jaar geleden

Of als je handig bent....

https://www.youtube.com/watch?v=WsJBWWLt...

bbredewold (0), 6 jaar geleden

Ik vind mijzelf best handig. Alleen niet zoveel ervaring.
Zo te zien in het filmpje is die klep redelijk toegankelijk. Alleen dan nog uitzoeken waar ik welke nieuwe automaat olie in moet doen... Wordt vervolgd...

bbredewold (0), 6 jaar geleden

Ok, het probleem is verholpen. Ik heb het laten doen door een garage. Ze konden er regelijk goed bij. Kostte me 250 euro incl.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.