Renault Twingo: Sleutel zonder knop. Startonderbreking werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Dat is vaak het probleem als er maar 1 sleutel bij zit , gebeurt er wat dan is het meteen klaar.
Ze zijn geleverd zonder cv , maar met startonderbreker , de transponder zit in de sleutel en communiceert met de ontvanger bij het contactslot.
Je kunt proberen de accuklem van de min er even af te halen en even los te laten en dan weer monteren en kijken of je geluk hebt , anders wordt het toch dealer en een 2e sleutel erbij bestellen ben ik bang.
Je kunt een noodcode opvragen bij de dealer , dan kun je in ieder geval daar naar toe rijden.

Plussen

Geplaatst door Plussen (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Plussen (0), 6 jaar geleden

Ik heb sinds een aantal dagen een Twingo uit 2001. Er zat alleen een sleutel bij zonder knop, dus geen centrale deurvergrendeling. Daarom ben ik ervan uitgegaan dat de startonderbreking was verwijderd aangezien dat bij veel twingo's gebeurt.
Nu na ongeveer vier dagen probleemloos gereden te hebben blijft het lampje van de startonderbreking knipperen en start hij niet meer.
Iemand een tip wat ik zou kunnen doen? Er zit dus geen knop op de sleutel!
Alvast bedankt voor de tips😀

Plussen (0), 6 jaar geleden

@kaleido1
Oke bedankt voor je tip. En de klem van de accu kan ik gewoon zelf eraf halen? Of is daar speciaal gereedschap voor nodig?

Plussen (0), 6 jaar geleden

Inmiddels de noodcode ontvangen van de renault dealer. Echter werkt dit niet. Het lampje blijft snel knipperen. Dus heb nu de accu losgekoppeld. Wacht nu een half uurtje en hopelijk helpt dat.

Plussen (0), 6 jaar geleden

Nadat de accu een half uur losgekoppeld was(beide polen eraf gehaald voor de zekerheid) startte de auto opeens weer normaal. Heel vreemd maar super bedankt voor de tip!!
Echter wil ik dit probleem niet nog eens meemaken en ben nu dus op zoek naar iemand die de startonderbreker eruit kan halen voor mij. Liefst in de buurt van Apeldoorn. En niet te duur...😁

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.
Over het verwijderen van de startonderbreker kunnen wij je op dit forum niet informeren, je zal zelf op internet moeten zoeken.
Succes.

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

Waarom niet op zoek naar een nieuwe sleutel en die inleren op je auto?

Plussen (0), 6 jaar geleden

@Heino4267
Helaas lees ik ook veel berichten op internet dat het inleren van nieuwe sleutels vaak niet lukt. Er is dan al veel geld betaalt voor een nieuwe sleutel. Zonder positief resultaat. Om dat alles voor te willen zijn, wil ik graag van de startonderbreking af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.