Renault LAGUNA: Luchtmassameter: sensoren

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F9Q17, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 96

Hoi!

Hoop dat iemand me snel kan helpen.

Heb me suf gezocht op het net naar technische specs van dit onderdeel, maar kan er niet veel over vinden.
Het gaat om de (in mij geval) Siemens 5WK9 609.

Als ik door de luchtmassameter heen kijk door het open deel met aan de achterkant het rooster, zie ik de drie sensoren zitten. Het gaat even om de twee identieke die op de kunststof staander zitten.
Klopt het, dat ze beide eruit horen te zien als "een bruggetje"?
Bij mij is er eentje (de achterste) waarvan de "ligger" (of: "brugdek") die ontbreekt. Of, is dit normaal? Kreeg wel een p0100 ;-))) dus...

...kan dit de oorzaak van de opgeblazen turbo zijn?

Groet, Werner.

Wernervs

Geplaatst door Wernervs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Wernervs (0), 6 jaar geleden

Niet zozeer een probleem, maar meer een vraag dus. En de reden voor de p0100 code waarschijnlijk.

Wernervs (0), 6 jaar geleden

De detailfoto. Gezien vanaf het open deel. Op de voorste zie je (beetje uit focus, sorry, best haalbare) een balkje, op de achterste lijkt die te ontbreken. Hoort, lijkt mij, niet... wie kan dit bevestigen?

Wernervs (0), 6 jaar geleden

@Hans4040 Bedankt voor je reactie, dan heb ik zeer waarschijnlijk de oorzaak van de opgeblazen turbo gevonden! Groet - Werner.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.