Renault MEGANE SCENIC: Sleutels

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: K7M B7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

Geachte lezer.
Het probleem is ik heb 2 sleutels( orgineel beide doen het narepratie en controle ,
Maar zodra ik 1 sleutel in lees dan reageert de 2 de sleutel niet meer en zodra ik de 2de sleutel in lees regeert de eerste niet meer . Hoe kan ik dit verhelpen
Met vriendelijke groet leo

Steenbok50

Geplaatst door Steenbok50 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

Waarmee leer je ze in ?

Steenbok50 (0), 6 jaar geleden

ik leer ze in met de noodkode gekregen van de dealer

Heino4267 (215), 6 jaar geleden

Een noodcode is alleen beschikbaar voor infrarood sleutelsystemen.
De noodcode is niet voor het inleren, hij is bedoeld om nog naar de garage te kunnen rijden als een sleutel defect is.
Er wordt met de noodcode niets ingeleerd, ook geen sleutel.

Als voorheen beide sleutels werkten, is de oorzaak van je huidige problemen waarschijnlijk dat de uitleesring om het contactslot defect is: daardoor doet geen enkele sleutel het omdat de codes niet worden ontvangen.
Je weet dat pas zeker als je met behulp van de noodcode met de auto naar de Renaultdealer rijdt: hij kan zijn "Clip" (= Renault laptop met uitlees- en programmeersoftware) aansluiten op je auto.
Dan kunnen ze gelijk zien of de auto een code ontvangt van de sleutel (en dat geldt voor beide sleutels).
Ze kunnen dan meteen zien of de oorzaak in de auto zit of in de sleutels.
Een nieuwe sleutel moet sowieso worden ingeleerd op de auto en dat kan alleen met de Clip.
Bij het inleren van een nieuwe sleutel heb je beide werkende sleutels nodig, dus neem die allebei mee.

ronny530 (0), 6 jaar geleden

Als enkel de c.v. bediening van de sleutels niet werkt dan kunt u de sleutels zelf in leren hoe dat in zijn werk gaat staat in de handleiding. De noodcode zorgt er volgens mij alleen voor dat de startonderbreking wordt vrijgegeven en staat los van de c.v. bediening.

Heino4267 (215), 6 jaar geleden

Nee.
- sleutels gebruiken de ingebouwde batterij alleen voor de centrale ver/ontgrendeling en niet voor de startonderbreking.
- de uitleesring rond het contactslot voorziet de sleutel van energie, waardoor die met de juiste code kan antwoorden op de vraag vanuit de uitleesring. Als de code klopt, wordt de startblokkering vrijgegeven en dan start de auto als je de sleutel doordraait naar de start-stand.
- als een sleutel niet is ingeleerd op de auto, werkt noch de centrale ontgrendeling, noch de startblokkerings-ontgrendeling.
- de noodcode bypassed de startblokkering, waardoor je gewoon kunt rijden (naar de garage voor reparatie) en de auto kunt laten repareren. Zodra het contact uit is geweest moet de noodcode weer worden ingevoerd.
- sommigen rijden altijd met de noodcode, maar dat is niet de bedoeling.
- de startblokkering kan niet worden omzeild. Door die software te vervangen met dezelfde software zonder startblokkering, kunnen sommigen de startblokkering toch "uitschakelen".
- je kunt als eindgebruiker de sleutels niet inleren zonder hulpmiddelen. Er zijn wel trucs (bv. met gebruik van de centrale vergrendelingsknop) om in sommige gevallen e.e.a. "te resetten" waardoor het lijkt dat een eerder werkende sleutel "opnieuw is ingeleerd".

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

Ik weet niet waar het bericht gebleven is , maar zoals al aangegeven , naar de dealer en e sleutels laten inleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.