Renault Scenic: stekker onder de stoel repareren.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: F4R 17, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Na een verstopping van de pravaan wil ik de stekker die onder de bak van de bestuurdersstoel zit nakijken en eventueel schoonmaken. Heb reeds problemen met de achterruiten.
Mijn vraag is of ik de stekker gewoon los kan halen zonder de accu los te hoeven koppelen.
En kan de accu gewoon los of moet ik rekening houden met problemen. Radio is geen problem en klok ook niet maar verder weet ik niet of er andere problemen zullen Ontstaan bij het loskoppelen van de accu.

Alvast bedankt voor de antwoorden

willyacm

Geplaatst door willyacm (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Als het een stekker van de airbags betreft moet, volgens Renault, het systeem uitgeschakeld worden met behulp van diagnose apparatuur.
Tevens mag zich tijdens deze procedure niemand in de auto bevinden...

willyacm (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord,
Maar het betreft de algemene stekker die problemen geeft daardat er corrosive is Ontstaan door de lekkage. Hierbij gaan de elect. ruiten open en dicht wanneer zij willen en gaat in de loop van de tijd meer foutieve meldingen doen zo als verlichting aan de achterzijde. Het grootste nadeel is dat deze stekker niet los te verkrijgen is en waarschijnlijk moet de bedrading van de stekker vervangen worden.

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

De min klem van de accu los is voldoende , stekker er tussenuit halen en de bedrading doorsolderen .

willyacm (0), 6 jaar geleden

Kaleido, bedankt voor het antwoord, had intussen begrepen dat dit ook zo zoui kunnen. Het enige probleem wat er bij zou kunnen komen is dat de ramen opnieuw ingeleerd moeten worden. paar keer open en dicht doen en hierbij de knop vijf seconden vasthouden als de raam dicht is en ook doen bij geheel open. zal laten weten hoe het gegaan is.

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

En de radiocode , indien van toepassing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.