Renault Clio: Ontwaseming

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 162

Auto juist nieuw : Clio IV RS Trophy. Totaal gereden -> 700 km. Nu op verlof in Duitsland - veel regen - 4°C buitemperatuur. Twee personen in de wagen (incl bestuurder). Na vertrek zwaar beslaan van de voorruiten - zijruiten (voor en achter). Na 20 minuten rijden nog steeds weinig verbetering, op het gevaarlijke af... Gans de mogelijkhedenwaaier getest (met en zonder airco, auto, manueel, blaassnelheid, enfin gans de santenboetiek zonder dadelijk result. Na 1/2 uur eindelijk wat "opheldering". Had hiervoor Twingo RS, nooit geen enkel probleem mee gehad...

willy verhulst-1

Geplaatst door willy verhulst-1 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Heino4267 (215), 6 jaar geleden

Als je de blower aan zet blaas je (al dan niet ontvochtigde of verwarmde) lucht in je auto. Om dat mogelijk te maken zitten ergens in je auto ontluchtingen. Als die dichtzitten (bv. door tectyleren), kan de lucht niet weg. Je kan proberen of dit het is door een achterraam tijdens het rijden op een klein kiertje te zetten zodat de lucht eruit kan en dan kijken of e.e.a. wel normaal werkt. Als het dan gewoon werkt kan je de garage naderhand vertellen wat er aan de hand is en kunnen ze het verhelpen.
Als dat niet helpt, moet je kijken of er voldoende lucht uit de blower komt en of de verwarming/ontwaseming normaal werken.

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Staat de kachelklep niet toevallig op recirculeren..?

willy verhulst-1 (0), 6 jaar geleden

[quote=Hans4040]Staat de kachelklep niet toevallig op recirculeren..?[/quote] Neen. Staat op buitenlucht.

willy verhulst-1 (0), 6 jaar geleden

[quote=Heino4267]Als je de blower aan zet blaas je (al dan niet ontvochtigde of verwarmde) lucht in je auto. Om dat mogelijk te maken zitten ergens in je auto ontluchtingen. Als die dichtzitten (bv. door tectyleren), kan de lucht niet weg. Je kan proberen of dit het is door een achterraam tijdens het rijden op een klein kiertje te zetten zodat de lucht eruit kan en dan kijken of e.e.a. wel normaal werkt. Als het dan gewoon werkt kan je de garage naderhand vertellen wat er aan de hand is en kunnen ze het verhelpen.
Als dat niet helpt, moet je kijken of er voldoende lucht uit de blower komt en of de verwarming/ontwaseming normaal werken.[/quote] Tectyleren is hier niet aan de orde geweest. Juist nieuwe wagen dus. Ik bekijk de rest van het verhaal, alvast bedankt !

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Ik denk dat je zelf niet te veel aan de auto moet doen in verband met de garantie.
Je kan beter naar de dealer gaan en het hun laten uitzoeken/oplossen.

willy verhulst-1 (0), 6 jaar geleden

Is zo Hans, doe ik

willy verhulst-1 (0), 6 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reacties, maar na thuiskomst eerst en vooral de manual grondig op nagekeken...en ja hoor...mea culpa ! Behoorlijk stom van me, maar het zit hem volledig bij mezelf. Ik had wel de handleiding niet mee op deze eerste uitstap (1400 km) en had ook geen ervaring met automatische airco. Dus, ik had de knop A/C ingedrukt, het rode lichtje gaat branden, en ik hierdoor in de veronderstelling dat A/C dan aanstond. Niet dus. Eveneens had ik geen notie van de "helder zicht" functie. Dacht dat die enkel voor voorruitverwarming diende, niet ingeschakeld dus omdat de ganse boel aandampte en niet alleen de voorruit. Ben NU wel goed op de hoogte van de werking, en deze doet het UITSTEKEND. Sorry voor de overlast.

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Kwestie van RTFM dus...
bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.