Renault LAGUNA: Hoge toeren bij het starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 88

Goedenavond, kan iemand mij vertellen wat het probleem is dat mijn laguna grandtour tussen de 2000 en 3000 toerenteller gas geeft. Dat gebeurt nadat ik een stuk heb gereden , de auto uitmaak en dan opnieuw wil starten want dan gaat een soort lampje aan op het instrumentenpaneel kleur geel het lijkt net op een voorgloei lampje van een diesel.


Zie youtube link
https://youtu.be/lNzyh11iepw

Slicky

Geplaatst door Slicky (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

limbra (555), 6 jaar geleden

Laat de auto eens uitlezen , voor zo ver ik weet duid dit lampje op een electrische storing, ik vermoed iets met het gasklephuis, maar uitlezen geeft een betere indicatie .

primera p11 (0), 6 jaar geleden

Volgens mij is hier een modificatie op geweest destijds.
Iets met het kabelboompje wat omgelegd moest worden kan ik me herinneren.
Of het gasklephuis is vervuild.

Slicky (0), 6 jaar geleden

Gasklephuis al 3x vervangen gaspedaal sensor al 2x vervangen uitlezen al 5x gedaan bobines al 2x vervangen luchtfilter behuizing 1x vervangen toch blijft dit probleem iedere keer .

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

De auto is al 5 x uitgelezen. Als de auto wordt uitgelezen, heb jij recht op een print met de foutcodes en de betekenis daarvan. En in de regel geven de foutcodes van de dealer met originele codes en hun betekenissen (!) de beste informatie over het probleem.

Het beste advies is:
- vervang geen onderdelen meer op de gok
- laat de auto uitlezen bij de dealer en maak een foto van het scherm met de foutcodes en hun betekenissen. Als je voor dat uitlezen betaalt, mag je in ruil daarvoor ook een printje verlangen van de foutcodes en hun betekenissen.
- je auto verzamelt in de loop der tijd foutcodes die niets met dit probleem te maken hebben.
Laat dus tijdens de eerste uitleespoging na het uitdraaien van alle aanwezige codes de wisbare foutcodes wissen.
- ga hierna rijden totdat het probleem zich een keer heeft voorgedaan en laat dan direct daarna opnieuw uitlezen. DIE codes met hun betekenis zijn het belangrijkst!
- zet die code's hier neer en je krijgt een betere kwaliteit informatie terug.

Slicky (0), 6 jaar geleden

Nou de auto is 3 keer uitgelezen bij de dealer en iedere keer zijn de codes gewist en het probleem kwam iedere keer weer terug gasklephuis en pedaalsensor

voyager (0), 6 jaar geleden

Slicky! Wat zijn de foutcodes??????
Vermeld deze als je geholpen wilt worden. Anders is het maar gissen.

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

En zo'n foutcode ziet er uit als DFxxxx, vergezeld van een omschrijving.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.