Renault CLIO RN 1.4: startonderbreker

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: E7J-27, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Goedendag ik heb problemen met starten van mijn clio van de 1 op de andere dag wil de wagen steeds vaker niet starten bij het omdraaien van de sleutel wil zelf het startrelais niet inkomen,er blijft wel een storings lamp van de start onderbreker branden maar geen rode lamp op de middenconsole deze heb ik trouwens nog nooit zien branden.Ik verdenk nu zelf toch een storing in de startonderbreker maar twijfel omdat ik niet zeker weet of de startmotor wel zou moeten draaien en slecht alleen de onsteking en de brandstofpomp worden afgeknepen.De brandstof pomp hoor ik sleecht paar seconden draaien.

Misschien heeft er iemand tips,ik denk erover de startonderbreker uit de ECU te laten programmeren maar ben niet 100% of dit de oplossing is.

bsb1970

Geplaatst door bsb1970 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bsb1970 (0), 6 jaar geleden

Inmiddels stapje verder denk dat de startonderbreker al is degeactiveerd kan de wagen ook met een nagemaakte sleutel starten blijft vreemd dat af en toe de wagen de totaal niet reageert op een startimpuls .
Vervelende is dat dit random gebeurt zo is dagen niets aan de hand en zo sta je ergens en reageert ie niet...

Alle tips zijn welkom

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

Blijkbaar heb je geen startonderbreker meer.
In dat geval zou het contactslot direct het startrelais aan moeten sturen.
- wellicht is je contactslot kapot? Daar kom je achter door te meten op de draden als je de sleutel omdraait naar de start-stand: krijgt een draad dan op dat moment spanning? Zo ja, dan is je contactslot niet kapot.
- wellicht is het kleine stekkertje op de startmotor niet goed? Daar kom je achter door met de auto in de vrij en op de handrem op de startmotor het kleine stekkertje er af te halen en dat contact op de startmotor door te verbinden met de dikke moer die de rode kabel vasthoudt. Als dan ogenblikkelijk de startmotor gaat draaien, is je startmotor in orde. Gaat de startmotor dan niet draaien? Dan is de startmotor defect.
- in de overige gevallen heb je een defect in de draadboom tussen contactslot en startmotor.

bsb1970 (0), 6 jaar geleden

Bedankt ik ga eens verder spitten vervelende is dat het af en toe is gister met geen mogelijkheid te starten vandaag aan het zoeken geweest ECU eruit gehad en weer aangesloten en daarna lopen. dus alles werkt ga eens op zoek naar slechte bedrading of zo...

RPJdeWeert (0), 6 jaar geleden

Heb dit met een Scenic ook gehad. Bleek iets in de stuurdraad of contactslot te zijn. Uiteindelijk toen opgelost door een losse startknop er tussen te plaatsen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.