Renault Scenic: motor slaat af na starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 83

Ik heb een megane scenic staan welke na het starten ongeveer 3 seconden mooi loopt en ineens uitvalt. Hij start weer direct maar slaat weer uit. Soms blijft hij wellopen. Ik heb de gasklep gereinigd (was eigenlijk niet vervuild). Geen foutcodes.
Iemand ervaring ?

fordkopen

Geplaatst door fordkopen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1460) PRO, 6 jaar geleden

Scenic 1 phase 2 of een scenic 2 ?

fordkopen (0), 6 jaar geleden

een scenis 2

kaleido 1 (1460) PRO, 6 jaar geleden

Bdp sensor is een kanshebber , deze zit boven je versnellingsbak tegen je motorblok verstopt is lastig te zien , zitten wat kabels en leidingen voor.

joeri456 (0), 6 jaar geleden

Ik heb een RENAULT SCÉNIC I (JA0/1_) | 1999.09-2003.09 - 1.6 - 1598ccm 107pk (1e reg: 14-04-2000) met hetzelfde probleem.
-het vliegwielsensor(modificatieset) vervangen.
-en de gaskleppositiemeter vervangen.
-de gasklep schoon gemaakt
tot zover nog geen resultaat!
Dus ik lees hier even mee

kaleido 1 (1460) PRO, 6 jaar geleden

Controleer eens of de vonk weg valt of dat de benzinepomp stopt met werken , de benzinepomp aansturing is de oranje draad in de langwerpige bruine stekker in je zekeringkast onder de motorkap.

fordkopen (0), 6 jaar geleden

Ik denk inderdaad dat ik het in een relais moet zoeken. Ik heb hem even naar een kennis gebracht omdat ik deze week geen tijd heb. Ik houd jullie op de hoogte. Bedankt alvast.

RPJdeWeert (0), 6 jaar geleden

De stekker van de brandstofpomp wil ook nog wel eens slecht contact maken. Hiervoor moet de bekleding onder de achterstoelen verwijderd worden.

fordkopen (0), 6 jaar geleden

Een kennis van mij heeft de foutcodes toch opgespoord en gewist. Hierna liep hij weer direct en sloeg niet meer af. Raar maar waar...
Toch bedankt voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.