Renault LAGUNA: Ruitenwissersensor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 88

Hallo allemaal,Ik heb sinds kort deze auto en een probleem met de regensensor. Hij doet het namelijk meestal helemaal niet. Soms gaat hij 3 x heen en weer en stopt ie er weer mee. De ruit is goed schoon. Ik heb de verschillende snelheidsstanden geprobeerd. Ik heb 3 renault dealers gebeld en er was er zelfs 1 die wist te vertellen dat op dit model helemaal geen sensor zat. Die zit er dus wel maar zij weten het niet. Is nu de sensor kapot of zit er nog ergens een relais wat niet goed werkt. En zo ja, waar zit deze? Er is ook geen nieuwe voorruit geplaatst. De auto is uitgelezen en geeft geen storingen aan. Is er misschien iemand die weet hoe het zit.
Gr Rene

Rene62

Geplaatst door Rene62 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Ik heb een scenic van 2004 met hetzelfde systeem , de besturing zit in je zekeringkast onder de motorkap , is een systeem dat niet te doorgronden is , het systeem lijd soms een geheel eigen leven , wat mij wel opviel dat als je de ruit echt heel goed schoon maakt bij de sensor dat hij dan iets beter werkt , ik heb door een andere storing , draad verbrand van de benzinepomp , al eens een nieuwe kast geplaatst , reactie was iets beter maar nog steeds wazig , gaat soms uit het niets naar de max snelheid 3 a 4x en dan weer naar interval , wat wel kan is de sensorgevoeligheid in laten stellen bij de dealer.
Ook dit blijft een gok .

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

De sensor zit in de voet van de binnenspiegel, tegen de voorruit.

Dit probleem is o.a. bekend als de voorruit vervangen is geweest (bij jou dus niet) of de binnenspiegel van zijn plek is geweest.
Misschien kan de dealer meten of het aan het signaal ligt (sensorwerking) of aan de module (module werking)?

Rene62 (0), 6 jaar geleden

Ok, dank je wel. Dat wordt dus een goede dealer zoeken die er wel iets mee kan. Bij mij in de buurt zit Dorzo renault dealer maar die kon er niets mee zei hij.

Gr Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.