Renault MEGANE COUPE: Loopt op 1 cilinder

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Ik heb een groot probleem met mijn megane coupe. Ik reed over een drempel heen, daarna leek het alsof de motor uitviel maar met horten en stoten toch thuis aangekomen. Geen lawaai niets gehoord. Nu heb ik hem naar de garage gebracht voor uitlezen compressie. Deze gaf aan dat er een cilinder nog werkte. De distributieriem is niet versprongen. Ik baal er ontzettend van en ik heb nog steeds het idee dat het iets electronisch moet zijn. Graag jullie raad.

Megane30

Geplaatst door Megane30 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 6 jaar geleden

Hoe hebben ze gecontroleerd dat de riem niet versprongen is , dit is bij deze motoren best een klus om te controleren .
Wat hebben ze verder gecontroleerd , compressie gemeten , wat waren de foutcodes ?
Is er geen vonk of krijgt hij geen benzine.
Hard over de drempel gevlogen ? bedrading beschadigd , massa of plus slecht ?
Benzinepomp defect , in de tank , brandstofdruk meten op de galerij.

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Als uit de compressietest blijkt dat er nog maar één cilinder compressie heeft dan is geheid de distributieriem van tijd af met als gevolg ernstige motor/cilinderkop schade. Met het starten van de motor is het al waar te nemen want het geluid is door het compressieverlies anders dan wat u gewend bent. De krukaspoelie is bij deze motor spie loos dus is optisch niet vast te stellen of de timing nog klopt.

Megane30 (0), 6 jaar geleden

Dat is balen dan kan hij door naar de sloop. Bedankt voor jullie berichten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.