Renault TWINGO: Herrie na enige tijd rijden.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F B7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

Hallo,

Een maand terug heb ik van mijn twingo de aandrijfassen vervangen omdat de homokineten aan beide kanten kapot waren. De auto maakt op een gegeven moment een tjierpend geluid boven de 120km per uur. Als ik de koppeling intrapte of de auto in zijn vrij zette met 120km per uur bleef het geluid aanwezig. Als ik naar links en rechts slinger is het even weg maar komt gelijk terug. De auto ging het steeds sneller met een lagere snelheid doen. Alleen nu het vreemde hij deed het alleen als ie warm was. Na het vernieuwen van de aandrijfassen is het 4 weken weggeweest en nu komt het terug bij rond de 100. Als ik dan even stop en 10 min wacht dan kan ik weer een tijdje rijden. Zelf zat ik te denken aan de aandrijfas aan de kant waar 3 lagertjes op zitten die in zo’n potje in de versnellingsbak valt en ook een hoes overheen gaat. Die is niet ingevet en dat dat warm word na een poosje en die lagertjes het geluid veroorzaken.

Simpele vraag nu:

Moest dit ingevet worden??

Rico79

Geplaatst door Rico79 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

voyager (0), 6 jaar geleden

Voldoende olie in de bak?

Rico79 (0), 6 jaar geleden

Ja dat zit er voldoende in. Aan een monteur laten horen is moeilijk omdatde auto het pas doet als ie warm is en 50km a 100 120km per uur op de autobaan rij. En als ikdan de afrit neem dan doet hij dat tot ongeveer 30km per uur en dan word het tjirpe wel anders. Het onderbreekt (aan uit zeg maar)
En na 10 min wachten kan ik gewoon rijden en komt het na 20 a 30 km terug bij rond de 100.
En ga ik slingeren dat onderbreekt het ook.

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Zijn het niet de remmen die je hoort , als het geluid er is , druk dan eens heel ligt je rempedaal in en kijk of het geluid daar op reageert ?

Rico79 (0), 6 jaar geleden

Ook dat heb ik geprobeerd. Mijn vraag was of de aandrijfas met de drie lagertjes aan het uiteinde, dat in de versnellingsbak valt of dat ook gevet moest worden? Dat is namelijk niet gebeurd. Mijn vraag is eigenlijk of iemand die mening met mij deelt?

460volvo (0), 6 jaar geleden

Nee,dat gedeelte wordt gesmeerd door de bak olie.

Rico79 (0), 6 jaar geleden

Nee de andere kant daar kwam geen olie uit tijdens het wisselen

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Links wordt gesmeerd door de bakolie , rechts niet , deze hoort vet te bevatten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.