Renault MEGANE: Navigatie en radio vallen uit

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M D8, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Wie kan ons helpen?
We hebben een Renault Megane Grandtour uit 2009 waarvan de radio en navigatie steeds meer kuren beginnen te vertonen. Het begon vorig jaar met een radio die af en toe uitviel en een reboot van het radio en navigatie systeem. Je hoort een klik en het valt uit. Langzaamaan is dit steeds erger geworden. Waar het eerst een keer voor kwam tijdens een rit, is het nu zo dat ik de navigatie en radio amper meer aan de praat krijg. Het scherm van de navigatie gaat omhoog en het opstartscherm verschijnt. Het logo van Renault bedoel ik hiermee. Hier loopt het beeld op vast... het scherm wordt daarna zwart, er komt een klikgeluid (alsof er teveel wattage doorheen komt) en de navigatie en radio gaan uit. We dachten eerst dat het aan de kou lag, maar ik begin er steeds meer aan te twijfelen. We hebben de zekeringen langs het stuur al nagekeken, maar deze zijn allemaal in orde. De lampjes van het bedieningspaneel van de radio zijn overigens ook uit als de radio en navigatie het niet doen of eruit klappen. We kunnen dus ook geen cd luisteren of wat dan ook.
Wie herkent dit verhaal of heeft enig idee wat we hiermee kunnen? Renault zelf geeft aan niet te weten wat hiermee te moeten...
wie helpt ons?

Tamara1803

Geplaatst door Tamara1803 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Tamara1803 (0), 6 jaar geleden

Kleine aanvulling: soms gaan de navigatie en radio helemaal niet aan. Het scherm komt dan wel omhoog, maar gaat niet aan. De verlichting van het bedieningspaneel van de radio blijft dan ook uit. Als ik niks doe, gaat het scherm na een paar minuten weer naar beneden.

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

In jouw plaats zou ik achter op de stekkers ervan gaan meten of de radio/navigatie alledrie de voedingspanningen krijgen (permanente accuspanning, via contactslot geschakelde accuspanning en dashboardverlichting-spanning) krijgt en of de massa die die unit nodig heeft, er nog is.
Maar allereerst zou ik bij die unit de stekker even losmaken waarmee de luidsprekers zijn aangesloten en kijken of de unit dan wel gewoon opstart, dit om sluiting naar massa in de luidsprekerbedrading uit te sluiten.

En voordat je dat allemaal uitprobeert, moet je zeker weten dat je de radiocode hebt + de invoerprocedure en dat je weet hoe je je ramen opnieuw kunt inleren (= de omhoog-knop 10 sec. vasthouden als je het raam helemaal omhoog hebt gekregen).

Als dat allemaal in orde blijkt te zijn, kan je via een Renault/Megane forum op zoek gaan naar iemand die er meer van weet en die evt. een vervangende unit voor je heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.