Renault CLIO: kleppen stellen 1.4 16v

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 72

De kleppendekselpakking van mijn clio is lek, deze wil ik gaan vervangen . Nu is er een tik hoorbaar in de motor en ben ik van plan om de kleppen te stellen. Ik heb al contact gehad met een renault dealer in de buurt maar die kunnen mij geen gegevens geven over klepspeling en of ik de kleppen met warme motor of koude moter moet stellen. Wie kan mij helpen?

arjanwentink

Geplaatst door arjanwentink (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Rare dealer...
deze motor heeft hydraulische klepstoters en hoef/kan je niet stellen.

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Ververs hem en gebruik de juiste olie , vergeet het filter niet, nieuwe pakking ertussen , kan het deksel aan d binnenkant schoon.
Hans zegt het al deze hoeft niet gesteld te worden , ben zelf n cliorijder en 1 zacht tikje is normaal.

kaleido 1 (1595) PRO, 6 jaar geleden

Je kunt voordat je de olie ververst een engineflush doen , daarna vers filter en olie van de juiste soort/type.

arjanwentink (0), 6 jaar geleden

Dan vind ik het erg vreemd waarom de dealer er zo moeilijk over doet. Hartstikke bedankt voor de adviezen en jullie deskundigheid!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.