Renault CLIO: Piepend geluid rechtsvoor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Sinds kort merk ik tijdens het rijden af en toe een piepend geluid rechts voor in de auto. De remblokken rondom de auto zijn nog ruim voldoende, dus dat is denk ik niet de veroorzaker. Ook heb ik heel iets WD-40 aan de binnenkant van de multiriem gespoten, maar dit hielp ook niet. Het ene moment hoor je een hele tijd niets en dan kan het geluid zo in één keer opkomen. Het piepende geluid is ook van buitenaf hoorbaar.

Wie kan mij hierbij helpen?

Rob159

Geplaatst door Rob159 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Heino4267 (195), 5 jaar geleden

Als je een "voorzichtige remmer" bent, kan het geluid uit plaatselijk verglaasde remblokken komen.
Als je van de snelweg af komt op een schone droge rechte afrit, achter je kijkt dat er niemand last van je heeft en dan eens flink hard afremt en dat doe je een keer of drie op één dag, kan het zijn dat je er definitief vanaf bent.

Mits je daarna je rij/remstijl aanpast en alléén het rempedaal gebruikt als je daadwerkelijk wil afremmen en niet als vast onderdeel van je rijstijl. Remblokken verglazen als je het rempedaal een stukje intrapt, maar niet of nauwelijks snelheid mindert: dan wrijft een stukje remvoering langdurig tegen de remschijf en wordt dan zo heet dat het verglaast en heel hard wordt: het trekt dan een groef in je remschijf en gaat piepen.

Rob159 (0), 5 jaar geleden

De remblok voering rondom is nog goed, maar kan het altijd proberen wat je zegt. Daarnaast rem ik over het algemeen wel redelijk hard en op het laatste moment.

Rob159 (0), 5 jaar geleden

Nog andere suggesties?

7seconds (0), 5 jaar geleden

hoor je het geluid ook als je stilstaat met draaiende motor.
als je het geluid hoort tijdens rijden en je maakt een lichte stuurbeweging en geluid is weg, is het toch een remblok zoals Heino zegt. Nieuwe remblokken zijn niet duur en je kan dan een minimaal randje van de voering wegvijlen wil ook wel helpen. .

Rob159 (0), 5 jaar geleden

Ik hoor het tijdens het rijden alleen. Vind het wel vreemd dat het dan mogelijk de remblokken zijn, omdat de voering nog voldoende is naar mijn idee.

Heino4267 (195), 5 jaar geleden

Voel eens met je vingers aan de (koude) remschijven: als de buitenrand een duidelijke opstaande rand heeft en er groeven in de schijf zitten, kan dat bijdragen aan piepen.

kaleido 1 (1320) PRO, 5 jaar geleden

Als hij piept stuur dan eens kort links/rechts of rechts/links , dus iets slingeren , als het geluid daar op reageert , is het bijna zeker de remmerij .

Rob159 (0), 5 jaar geleden

Ik heb een aantal foto's gemaakt van mijn remblokken en remschijven.

Tot mijn verbazing zie ik dat mijn remblokvoering rechtsvoor het minst heeft geleden, terwijl ik wel het idee heb dat het geluid daar vandaan komt. Mijn remblok linksvoor heeft wel meer geleden, terwijl ze (als het goed is) tegelijkertijd zijn vervangen. Misschien knijpt het blok rechtsvoor niet genoeg samen, waardoor hij daar misschien is gaan verglazen (een gok).

Achter zijn de remblokken wel aan vervanging toe, lijkt mij?

(Linksvoor is een beetje een vage afbeelding, heb de voering met groen aangegeven)

kaleido 1 (1320) PRO, 5 jaar geleden

Begin eens met alles uit elkaar te halen en alles goed schoon en gangbaar te maken , invetten met het daarvoor bestemde middel , speciale aandacht voor geleide pennen en remzuiger.

Rob159 (0), 5 jaar geleden

Ik heb het remblokje rechtsvoor iets opgeschuurd, maar dat verhielp niet het piepende geluid.
Heb al twee sets remblokken gehaald voor links- en rechtsachter die ik binnenkort ga monteren.
Ik hoop dat, dat de veroorzaker is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.