Renault CLIO: Airco werkt niet in stand 4

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4J C7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 72

Beste,

Het gaat om een Clio II 1.4 16v uit 2002

Het probleem is dat als ik de airco aan zet, en de Interieurventilator op stand 4 zet de airco wordt uitgeschakeld. Stand 1,2 en 3 werken wel.

Wat is er gebeurd:

Kachel ventilator werkte soms wel en soms niet en werkte wel op stand 4. De airco werkte toen wel gewoon op alle standen en de gedachte was kachelweerstand.

Bij het eruit halen van de weerstand was deze helemaal verroest en zwart.

Heb toen een originele kachel regeleenheid van valeo 7701050890 gehaald. Na het installeren schakeld de airco ineens uit als ik de blower op stand 4 zet. 1,2 en 3 blijft hij wel aan.

Is er een elektrische schema van zodat ik het misschien kan overbruggen?

Zit te denken dat ik dat misschien toch een verkeerde regeleenheid/weerstand van valeo heb gehaald? Op de oude stond geen nummer of iets. En als ik op kenteken zocht, was deze geschikt voor mijn auto.

Kanniemand zien of ik de juiste weerstand hebt gekocht en of een elektrische schema is om he te proberen overbruggen zodat de airco in blijft op stand 4.

Alvast bedankt

proximuss

Geplaatst door proximuss (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 5 jaar geleden

Gewoon de juiste weerstand plaatsen met knutselen ontstaan er andere problemen.

proximuss (0), 4 jaar geleden

Juiste weerstand geplaatst en alles werkt naar behoren

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.