Renault 4 : Koelsysteem

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 850

Vandaag weer bezig geweest met de R4L uit 1983. Dop van de radiateur verwijderd en passende trechter op de opening geplaatst. Wat koelvloeistof toegevoegd. Koelvloeistof in expansievat op peil gebracht. Vervolgens de motor gestart en stationair laten lopen. Soms wat gas geven om toeren te maken. De koelvloeistof in de trechter bubbelde eerst wat, maar later was het water rustig. Idem voor water in het expansievat. Slang naar radiator wordt warm, daarna zeer warm. Thermostaat gaat blijkbaar open. Water komt ook uit het ontluchtingsslangetje op het schutboard. De slang naar de kachel wordt halverwege warm. Richting het schutboard (naar de kachel) is de slang koud tot lauw. De afvoerslang blijft koud. Nadat ik alle doppen weer teruggeplaatst had en de motor nog even stationair had laten lopen (in totaal zo'n 20 minuten) begon het temperatuurlampje weer te branden. Motor onmiddellijk uitgezet. Het lijkt erop dat het water niet goed circuleert. Ondanks alle adviezen los ik het probleem maar niet op. Ga nu wel de tempsensor vervangen, maar ik vraag me af of dit echt invloed heeft op het probleem. Het hele systeem toch maar doorspoelen?

renault4tje

Geplaatst door renault4tje (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1445) PRO, 5 jaar geleden

Kachelkraan staat open van de kachel ? als deze open staat en de afvoerslang van de kachel wordt niet warm , zit in ieder geval je kachelradiateurtje verstopt,
Als je al het koelwater af tapt wat komt er dan aan rommel mee ?
Deze motoren willen best inwendig vervuilen zeker als er een keer gewoon water in heeft gezeten.
Schoep van de waterpomp wil nog wel eens los op de as gaan zitten , dan heb je geen flow in het systeem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 4 of stel zelf een nieuwe vraag.