Renault CLIO: Automaat schakelt alle kanten op

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: D4F B7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Hoi.
Tijdens het autorijden gaat soms het lampje van de versnellingsbak branden. Meestal gebeurt er niets maar soms schakelt de automaat dan alle kanten op. Op de snelweg ineens van 5 terug naar 3 etc. Dit gebeurt gewoon op willekeurige tijden van rijden. Soms lang niets en soms al na enkele minuten. Na het op die starten van de auto is het meestal goed. Voor een tijdje dan. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? Als we naar de garage gaan is de auto steeds storing vrij.

Gewoonmark

Geplaatst door Gewoonmark (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Helaas zul je naar de garage moeten met brandend lampje (dus niet opnieuw starten) en bij de garage voor de deur de motor laten lopen, diagnose apparaat aansluiten en dan uitlezen.

Uit laten lezen met dealer (of gelijkwaardige) apparatuur, niet met een algemene EOBD scanner want die ziet waarschijnlijk geen foutcode, aangezien de MIL (vroeger noemden we die engine check of motorlamp) niet brandt.

Voor de zekerheid: het uit lezen tot nu toe is met dealer apparatuur gebeurt? Of met een algemene EOBD scanner?

Gewoonmark (0), 5 jaar geleden

Het uitlezen is niet bij de dealer gebeurt. De vorige keer brandden het lampje en zijn we naar de dealer gereden. Daar aangekomen ging het lampje uit zichzelf weer uit. We gaan het gewoon nog een keer proberen als het lampje brand. Alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.